Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ!

102

 

Несвоєчасна сплата задекларованих грошових зобов’язань призводить до виникнення податкового боргу, і як наслідок ненадходження коштів до бюджетів усіх рівнів, що в свою чергу гальмує фінансування різних соціальних програм.

Громадяни та фізичні особи - підприємці, які мають незначні суми боргу, а саме до 3060 гривень, можуть і не знати про наявність у них податкового боргу, адже згідно з вимогами статті 59 Податкового кодексу України до зазначеної категорії платників не вживаються заходи стягнення.

Податкова вимога надсилається тільки на суму боргу, що перевищує 180 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (на сьогодні - це 3060 гривень). Саме з податкової вимоги платник податків має можливість дізнатися про факт виникнення грошового зобов’язання та права податкової застави, розмір податкового боргу, який забезпечується податковою заставою, обов’язок погасити податковий борг і можливі наслідки його непогашення в установлений строк.

Саме тому, просимо  платників самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов’язань, адже сплата податків це конституційний обов’язок кожного громадянина України.

Фінансове управління виконавчого комітету міської ради