Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ПРО ВИСТУПИ НЕТІШИНЦІВ І ДЕПУТАТСЬКІ ЗАПИТИ

 

У п’ятницю, 1 жовтня, відбулась 13 сесії Нетішинської міської ради VIII скликання. На розгляд порядку денного було винесено 88 питань, що стосувались різних сфер життєдіяльності територіальної громади. Уже традиційно, домінуюча їхня частина була присвячена широкому спектру  земельних відносин.

Розпочалось пленарне засідання з виступів мешканців Нетішина: проти будівництва багатоповерхового житлового будинку поряд з буд №1 по вул. Енергетиків виступали Юлія Білан та Оксана Конопацька, а Олег Олійник  висловився проти будівництва багатоповерхівки поряд з буд №11 по вул. Варшавська. Володимир Соснов звернувся до міської ради з проханням виділити кошти на ремонт ліфта в 5-му гуртожитку.

 Варто зазначити, що у сесійній залі були присутні мешканці всіх трьох вищезазначених адрес.

 Продовжуючи сесію, міський голова Олександр Супрунюк  зачитав 2 колективні звернення:  членів СГК «Господар» (люди обурені продовженням терміну видобутку піску та розширенням меж піщаного кар’єру «Стариця-2» ПАТ «УБ ХАЕС», адже  зруйновано доступ до їхніх земельних  ділянок. Грунтова під’їзна дорога, що функціонувала раніше, нині зруйнована великогабаритним транспортом, який вивозить пісок і рухається перевантажений.  Члени кооперативу звертаються з проханням посприяти  у вирішенні проблеми щодо облаштування ПАТ «УБ ХАЕС» належної під’їзної грунтової дороги);  громадських організацій «Вірний друг чотирилапих Нетішина», «Обличчям до тварин» та волонтерів ( відповідь на депутатський запит Наталії Коваль (Самопоміч) щодо розміщення вольєру для території притулку для собак. Вони називають таку ідею абсурдною та непродуманою, натомість просять міського голову «розглянути можливість збільшити фінансування стерилізації вуличних котів та визнати безпритульних котів»).

Щедрим було нинішнє сесійне засідання на депутатські запити – всі10 озвучених  підтримані міською радою: Катерини Янович (Самопоміч) – про встановлення обмежувача руху перед пішохідним переходом біля буд. №1 по вул. Варшавська; 2 запити Олени Матросової (Самопоміч)  - про створення робочої групи з розробки змін до положення про матеріальну допомогу (програма «Турбота») з врахуванням диференціації захворювань заявників та про встановлення обмежувачів руху та дорожніх знаків по вул. Лісова (відрізок від інтегралівського кільця до вул. Старонетішинська); Марії Власюк («Європейська солідарність») – про забезпечення безпечного проживання безпритульних котів у нашому місті, регулювання їхньої кількості шляхом стерилізації; Ольги Бобіної (Батьківщина) – про передбачення коштів для лед екрану та встановлення його на будівлі торгового центру задля інформування населення; Василь Войцеховський (За майбутнє) – про вирішення питання виготовлення державних прапорів та встановлення флагштоків на могилах загиблих та померли воїнів АТО/ООС; Богдана Шмигельського  (Слуга народу)– про звернення міської ради до керівництва держави щодо розблокування рахунків ДП НАЕК «Енергоатом», що завадить нормальному функціонуванню енергокомпанії; Анатолія Олійника (Воля ) – про передбачення коштів для придбання п’єдесталу для нагородження, мобільно-автономної акустичної системи, розкладних вуличних меблів (столи, стільці, лавочки) та встановлення тенісних столів  на спортивних майданчиках для покращення якості вуличних спортивних заходів; Михайла Брожика (Свобода) – про допомогу в нанесенні розмітки на паркувальному майданчику по пров. Миру, 4 та поблизу буд. № 22 по просп. Незалежності (поблизу торгового центру); запит Олександра Степанюка (Європейська солідарність) озвучив Олег Петрук – про облаштування місць для паркування автотранспорту на території Нетішина (загалом 8 локацій на вулицях Ринкова, Набережна, Шевченка, Варшавська, просп. Незалежності, мова йде не про внутрішньодворові паркування).

 (Далі буде).

 Відділ з організаційних питань