Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про програму житлових субсидій в Нетішинській міській територіальній громаді

 

           

Головним механізмом забезпечення соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг є програма житлових субсидій, яка діє в Україні вже понад 20 років. Завдяки цій програмі малозабезпечені громадяни оплачують не повну вартість житлово-комунальних послуг, а лише частину платежу, яка залежить від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу. Що менші доходи домогосподарства, то меншою є  частка обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги.

Відповідно до норм Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 року № 848 (зі змінами), житлова субсидія призначається за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальної норми житла, соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами і розміром обов’язкового відсотка платежу, визначеного в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. 

Таким чином, у Нетішинській міській територіальній громаді, до складу якої входять місто Нетішин та села Старий Кривин та Новий Кривин, в умовах проведення адміністративно-територіальної реформи в Україні з 01 січня 2021 року заява про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі та декларація про доходи  і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за встановленими формами, подаються до управління соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради.  

Заяви з необхідними документами приймаються громадянами через  центр надання адміністративних послуг (м.Нетішин, пр-т Курчатова, 1/1), через старосту Старокривинського старостинського округу – від жителів сіл Старий Кривин та Новий Кривин.

Зазначені заява і декларація можуть бути  також надіслані поштою чи в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики.

Консультацію з питань отримання та призначення житлових субсидій можна отримати за тел. 4-15-04, 0987410379.

Додатково зазначаємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.12.2020 року № 1324 до середньомісячного сукупного доходу осіб, яким надаються державні допомоги, розмір призначеної їм житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу, враховуватись не буде.