Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

До відома платників земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельного податку…

 

 

Податки є основою формування бюджету територіальної громади та держави в цілому, завдяки якому здійснюються видатки на різні суспільні потреби. Саме від рівня сплати податків, сьогодні залежить розвиток соціальної інфраструктури наших населених пунктів, рівень надання освітніх і медичних послуг, благоустрій та культурний розвиток громади.

Всі громадяни України, які володіють рухомим або нерухомим майном мають сплачувати обов’язкові платежі або податки державі. Зокрема, власники земельних ділянок щороку зобов’язані сплачувати земельний податок, крім випадків, коли вони звільнені від плати за землю.

Відповідно до Податкового кодексу України плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є місцевим податком у складі податку на майно.

Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є фізичні та юридичні особи та іноземці, які є власниками об’єктів житлової або нежитлової нерухомості, в тому числі її частки, відмінної від земельної ділянки. 

Нагадуємо громадянам, які отримали повідомлення-рішення від
ГУ ДПС у Хмельницькій області про розмір земельного податку на 2021 рік, та/або повідомлення-рішення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2020 рік, що вашим обов’язком є сплата розрахованої суми протягом 60 днів від дати отримання такого повідомлення.

 Граничний термін сплати визначених в рішеннях-повідомленнях податкових зобов’язань минув 30 серпня 2021 року.

Сума узгодженого грошового зобов’язання, яке не сплачене платником податків у встановлений Податковим кодексом строк, є податковим боргом. Тому прохання до мешканців громади самостійно сплатити нарахований податок. В разі несплати контролюючий орган має право звернутись до суду з позовом про стягнення боргу.

У разі, якщо громадяни не отримали такі повідомлення, але мають  у власності земельні ділянки та/або об’єкти оподаткування,  або не згідні з визначеним розміром податку,  необхідно звернутись для уточнення правомірності та правильності нарахування податку до спеціалістів ГУ ДПС у Хмельницькій області за адресою: м.Нетішин, вул.Шевченка 1, каб. 1 або зателефонувати за номером 9-06-40.

Відповідальність за порушення законодавства в частині несвоєчасної сплати  податків та внесків покладено на  платників податків та тягне за собою застосування штрафних санкцій відповідно до статті 124 податкового законодавства.

      Шановні платники податків, з метою недопущення формування податкового боргу, просимо Вас у терміновому порядку сплатити податкові зобов’язання.

 

 

Фінансове управління виконавчого комітету міської ради