Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Інформація щодо оздоровлення та відпочинку дітей у 2020 році.

Стаття 3 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» регламентує принципи та напрями державної політики у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, одним із яких є створення оптимальних умов для безпечного та ефективного перебування дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Постановою Кабінету Міністрів України  від 20 травня 2020 року №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі - Постанова) з 22 травня 2020 року до 31 липня 2020 року із урахуванням епідемічної  ситуації продовжено дію карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Відповідно до підпункту 6 пункту 3 Постанови діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на період карантину забороняється.

При поетапному відновленні діяльності деяких сфер господарської діяльності розпорядженням головного державного санітарного лікаря України від 28 липня 2020 року № 45 «Про проведення громадського обговорення деяких вимог до протиепідемічних заходів при послаблені карантину» було надано тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби. Так, з 10 серпня 2020 року відновлюють свою роботу, з урахуванням всіх вимог, державне підприємство України «Міжнародний дитячий центр «Артек» у місті Києві та державне підприємство «Український дитячий центр «Молода гвардія» у місті Одеса. Однак, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, враховуючи епідемічну ситуацію,   07 серпня 2020 року прийняла рішення про утримання від направлення дітей Хмельницької області, на період карантину, до всіх дитячих оздоровчих таборів, в тому числі до ДПУ «МДЦ «Артек» та          ДП «УДЦ «Молода гвардія».

В умовах росту в Україні захворюваності на особливо небезпечну інфекційну хворобу COVID-19 серед населення, початок оздоровчої кампанії дітей до моменту скасування карантинних заходів дискредитує саме поняття «оздоровча» та ставить під високий ризик інфікування дітей.