Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Професійна адаптація учасників АТО/ООС та Революції Гідності

 

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 р.      № 432 «Про затвердження Порядку організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції, осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, та постраждалих учасників Революції Гідності», кожний учасник антитерористичної операції та постраждалий учасник Революції Гідності має право на отримання послуг з професійної адаптації.

      Порядок поширюється на учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності (далі – особи) з числа осіб, яким установлено один із таких статусів:

     • учасника бойових дій – відповідно до пунктів 19 і 21 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (далі – Закон);

    • особи з інвалідністю внаслідок війни – відповідно до пунктів 10-14 частини другої статті 7 Закону;

    • учасника війни – відповідно до пункту 13 статті 9 Закону;

    • постраждалого учасника Революції Гідності – відповідно до статті 161 Закону.

   Для отримання послуг з професійної адаптації особа письмово звертається із заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування).

   До заяви додаються:

   - копія індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю внаслідок війни);

   - копія посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни, або постраждалого учасника Революції Гідності, засвідчена підписом особи;

   - для учасника антитерористичної операції – копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з перебуванням безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції у період її проведення, що засвідчується підписом учасника антитерористичної операції;

  - для особи, яка здійснювала заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, - копія документа, що підтверджує участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, що засвідчується підписом.
 

     Послуги з професійного навчання надаються учаснику антитерористичної операції та постраждалому учаснику Революції Гідності одноразово в порядку черговості.

            За більш детальною інформацією учасники АТО можуть звертатися до   управління соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради за адресою: пр. Незалежності, 29, каб. № 3, тел. 9-10-52, моб.0987410379.