Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Прокуратура  інформує

 

          Як відомо, з 1 липня набув чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень”, яким внесено суттєві зміни до КПК України, у тому числі стосовно судового провадження щодо кримінальних проступків.

          Так, згідно ст.302 КПК України встановивши під час досудового розслідування, що підозрюваний беззаперечно визнав свою винуватість, не оспорює встановлені досудовим розслідуванням обставини і згоден з розглядом обвинувального акта за його відсутності, а потерпілий не заперечує проти такого розгляду, прокурор має право надіслати до суду обвинувальний акт, в якому зазначає клопотання про його розгляд у спрощеному порядку без проведення судового розгляду в судовому засіданні.

            З метою реалізації на практиці вказаної новели законодавства прокурорами Нетішинського відділу Шепетівської місцевої прокуратури протягом II півріччя 2020 року до суду направлено 9 обвинувальних актів з клопотаннями про їх розгляд у спрощеному порядку. За результатами даного розгляду ухвалено обвинувальні вироки.