Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про санаторно-курортне лікування учасників антитерористичної операції у 2020 році

Постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015               №    200

затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням.

Згідно з означеним Порядком, управління соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради забезпечує безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів, згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості таких осіб, пов’язаних з АТО:

  1. учасників бойових дій;
  2. осіб з інвалідністю внаслідок війни;
  3. осіб з інвалідністю внаслідок війни із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку);
  4. постраждалих учасників Революції Гідності;
  5. учасників війни.

Зазначені категорії осіб мають право вільного вибору санаторно- курортного закладу відповідного профілю лікування, путівки до якого оплачуються за рахунок коштів державного бюджету та бюджету Нетішинської міської ОТГ.

У разі коли особа має право на забезпечення путівкою за кількома законами, їй надається право вибору в забезпеченні путівкою за одним із них.

Для одержання путівки потрібно перебувати на обліку в управлінні соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

Для взяття на облік щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням вищевказані особи чи їх законні представники подають такі документи:

  • заява;
  • медична довідка форми 070/о;
  • копія відповідного посвідчення;
  • копія військового квитка (за наявності);
  • копія документа, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в антитерористичній операції чи заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Під час подання копій документів необхідно надавати їх оригінали для огляду.

Після надходження від обраного учасником антитерористичної операції санаторно-курортного закладу письмового підтвердження щодо готовності надання послуг із санаторно-куротного лікування та узгодження дати початку лікування, управління праці укладає договір із закладом, обраним учасником антитерористичної операції та самим учасником АТО у трьох примірниках.

Гранична вартість путівки, на яку можуть розраховувати учасники антитерористичної операції, при виборі санаторію, визначається щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном. На 2020 рік гранична вартість санаторно-курортної путівки учасникам антитерористичної операції з інвалідністю внаслідок війни становить 10440,00 грн., учасникам бойових дій та учасникам війни з числа учасників антитерористичної операції, постраждалим учасникам Революції Гідності -  11988,00 грн. Термін

перебування в санаторії складає 18 днів.

Перелік базових послуг, що надаються особам відповідно до медичних рекомендацій і входять до вартості путівки, затверджується Мінсоцполітики.

За бажанням осіб їм можуть надаватися додаткові послуги за умови оплати санаторно-курортному закладу вартості наданих послуг за рахунок власних коштів чи інших джерел, не заборонених законодавством.

Компенсація за доплату, пов’язану з поліпшенням умов проживання в санаторії, та за продовження строку лікування не здійснюється.

Поділ путівки та передача її іншій особі забороняється.

Особам з інвалідністю внаслідок війни, які отримали санаторно-курортні путівки відповідно до цього Порядку, виплачується компенсація вартості проїзду до санаторно-курортного закладу та назад транспортом загального користування (залізничним та автомобільним) згідно з поданими проїзними квитками. У разі проїзду залізничним транспортом відшкодовується вартість квитка у плацкартному вагоні.

Грошова компенсація замість санаторно-курортної путівки особам з інвалідністю внаслідок війни виплачується в порядку та розмірах,
затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2004 р. № 785.

Не можуть бути забезпечені санаторно-курортною путівкою з державного бюджету особи, зазначені у відповідних порядках, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 №187 та від 27.04.2011 №446, зокрема ветерани війни, які не є постраждалими учасниками Революції Гідності, учасниками антитерористичної операції та особами, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також військовослужбовці, особи рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, ветерани військової служби, органів внутрішніх справ, податкової міліції, державної пожежної охорони, Державної кримінально-виконавчої служби, служби цивільного захисту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації та деяких інших осіб і членів їх сімей.

За більш детальною інформацією учасники АТО можуть звертатися до Нетішинського управління соціального захисту населення за адресою: пр-т. Незалежності, 29, каб. № 3, тел. 9-10-52, моб. 0987410379