Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

До уваги пасічників!

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року № 107 (із внесеними змінами) визначено порядок надання дотації за бджолосім’ї.

Дотація за бджолосім’ї надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей максимальний розмір дотації становить 60000 гривень одному отримувачу.

За закуплені у племінних заводів та бджолорозплідників бджолині матки - 100 гривень за одну штуку, бджолині пакети - 500 гривень за одну штуку.

Для отримання дотації за бджолосім’ї фізичні особи та суб’єкти господарювання, які є власниками бджолосімей, подають за місцезнаходженням пасіки до відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади (далі - органи місцевого самоврядування) до 1 жовтня поточного року такі документи:

  • копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки (м.Славута, вул.Набережна, 63, тел.: (03842) 7-18-18);
  • копію рішення про державну реєстрацію потужності (Славутське районне управління ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області, Улашанівська ОТГ, с.Улашанівка, Ганнопільське шоссе, 4);
  • копію довідки про відкриття поточного рахунка, виданої банком (суб’єкти господарювання);
  • копію довідки або договору про відкриття рахунка в банку (фізичні особи);
  • копію паспорта громадянина України (фізичні особи);
  • довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, у паперовій або електронній формі (суб’єкти господарювання);
  • копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин (форма 24-сг) на останню звітну дату на момент подання документів (суб’єкти господарювання, які є юридичними особами);
  • довідку, видану органом місцевого самоврядування, про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів (фізичні особи та фізичні особи - підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства).

Пасічники Нетішинської міської ОТГ особисто подають зазначений перелік документів до управління економіки виконавчого комітету Нетішинської міської ради (м.Нетішин, вул.Шевченка, 1, тел.: (03842) 9-08-22).

 

Порядок реєстрації пасіки

  1. Пасіка підлягає реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом, у місцевих державних адміністраціях або сільських, селищних, міських радах один раз в рік заснування пасіки.
  2. Реєстрація пасік проводиться на підставі заяви фізичної чи юридичної  особи незалежно від форми власності. У заяві про реєстрацію пасіки зазначаються назва та адреса заявника, кількість бджолосімей.
  3. Під час реєстрації пасік проводиться їх обстеження районними (міськими) управліннями ветеринарної медицини.
  4. Дані обстежень заносяться у журнал обліку пасік у районному (міському) управлінні ветеринарної медицини.
  5. Районне (міське) управління ветеринарної медицини повинне видати  в 30-денний термін заявнику ветеринарно-санітарний паспорт пасіки, що засвідчує факт її реєстрації. Порядковий номер у журналі, під яким зареєстрована пасіка, присвоюється ветеринарно-санітарному паспорту пасіки.
  6. Власники повинні виконувати вимоги законодавства України з питань бджільництва.