Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Внесення змін до списку виборців!

23 жов 2020

Відповідно до пункту 3 статті 42 Виборчого кодексу України виборець має право ознайомитися з попереднім списком виборців у приміщенні дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених до нього відомостей.

Не пізніше як за п’ять днів до дня голосування виборець може звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про уточнення попереднього списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця пересуватися самостійно.

Заява, подана після зазначеного строку, залишається без розгляду. Однак у цьому разі, в порядку, передбаченому Кодексом адміністративного судочинства України, особа може звернутися до суду з адміністративним позовом про уточнення списку виборців

Відповідно до положень статті 274 Кодексу адміністративного судочинства України позовна заява про уточнення списку виборців подається до адміністративного суду (місцевого загального суду як адміністративного суду за місцезнаходженням відповідної комісії) не пізніш як за два дні до дня голосування.

Суд вирішує адміністративні справи щодо уточнення списку виборців у дводенний строк після надходження позовної заяви, але не пізніше ніж за два дні до дня голосування, а якщо позовна заява надійшла за два дні до дня голосування, - невідкладно.

Рішення адміністративного суду щодо внесення змін у списки виборців виконуються негайно. Оскарження рішення адміністративного суду щодо внесення змін у списки виборців не перешкоджає його виконанню.