Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Активність мала, але проблем вистачає

Вчора, 11 червня, міський голова Олександр Супрунюк спілкувався з мешканцями гуртожитків, які проживають по просп. Незалежності, 10, 12 та по вул. Набережна, 1, 3,5, 7. На зустрічі також були присутні секретар міської ради Олена Хоменко, перший заступник міського голови Іван Романюк, заступник міського голови Оксана Латишева, директор КП «Благоустрій» Віктор Кондрацький, заступник начальника управління соціального захисту населення Тетяна Янюк, представники КП «ЖКО».

Незважаючи на те, що мешканців гуртожитків на зустріч прийшло не багато, спілкування вийшло різноплановим та продуктивним. Найбільше уваги приділено питанню стягнення з мешканців гуртожитків боргів за проживання. Розповідали, що багато кімнат закриті - ніхто в них не проживає, а борги накопичуються. Нерідко боржники здають в оренду свою кімнату, а той, хто в ній поселяється, не сплачує за проживання. Мешканці гуртожитків просили посилити роботу з такими людьми, адже самі на них впливу не мають. Про те, яка претензійно-позовна робота здійснюється останнім часом щодо боржників (донедавна вона практично КП «ЖКО» не проводилась) розповідали О. Супрунюк та О. Латишева.

 Для наведення порядку в гуртожитках потрібно змінювати його форму управління. Тоді можна визначити кошторис. Діятиме новий тариф, на основі якого проводитимуться ремонти в гуртожитках. Але, як розповіла Ніна Каштанова, менеджер із житлових будинків КП «ЖКО», це зробити практично не можливо. Мешканці надто пасивні до таких змін в законодавстві. Нині ж поточні ремонти здійснює комунальне підприємство на підставі діючого тарифу, в якому не закладені витрати на капітальні ремонти. В даний час, відповідно до графіку, проводиться ремонт гермошвів на будівлях гуртожитків.

Обурення у людей викликає і поведінка тих, хто опікується безпритульними тваринами, годуючи їх поряд з гуртожиткам та надаючи доступ до підвалів. Як наслідок, велике розповсюдження блох, навіть попри те, що щомісячно проводиться відповідна дезактивація (КП «ЖКО» уклало договір з Острозьким профдезвідділом).  

 Мешканці гуртожитку (вул. Набережна,1) просили забрати в інше місце альтанку, бо в ній часто збираються любителі спиртного. А ще – відремонтувати край покрівлі гуртожитку та зрізати високе сухе дерево під вікнами ( вул. Набережна, 1), покращити вуличне освітлення (між лісовим масивом і просп. Незалежності, 10), відремонтувати перила та диряві сходи по вул. Набережна, 3, демонтувати на дитячому майданчику старий поломаний елемент.  

Спілкуючись з мешканцями гуртожитків, міський голова поділився планами щодо облаштування в лісовому масиві, що між гуртожитками, парку сімейного відпочинку. Такий намір схвально був сприйнятий людьми. Також, відповідаючи на запитання, Олександр Супрунюк розповів про роботу, яка проводиться місцевою владою щодо випалювачів деревного вугілля та безпритульних тварин.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради