Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Інформація про створення Фінсько-українського трастового фонду з фінансування проектів у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики

В рамках реалізації положень Меморандуму про взаєморозуміння у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики між Держенергоефективності та МЗС Фінляндської Республіки, в Україні створено Фінсько-український трастовий фонд.

            Трастовий фонд надає грантове фінансування для підтримки співпраці в галузі енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних джерел енергії для електро- і теплогенерації і централізованого теплопостачання. 
            Мета Трастового фонду - розвиток співпраці між Фінляндією та Україною, виявлення можливостей для спільних проектів, як в сфері надання консультаційних послуг, так і інвестиційних вкладень, в області енергоефективності, відновлюваної енергетики, енергетичного використання відходів і «розумних» енергосистем. Засоби для Трастового фонду, адміністрованого НЕФКО, надані Міністерством закордонних справ Фінляндії. Місцевим координатором виступає Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності).

Щоб подати заявку на фінансування з Трастового фонду, необхідно заповнити у формі Word Заявку для участі. Заявку необхідно подати в електронній формі за адресою: finland.trustfund.proposals@gmail.com.

Доступне фінансування з Трастового фонду здійснюється за пропозицією, отриманою від заявників, та її подальшої оцінки Комітетом з оцінки та моніторингу Трастового фонду, затвердженням Інвестиційним комітетом НЕФКО та затвердженням без заперечень Міністерством закордонних справ Фінляндії.

Подати заявку на отримання грантового фінансування мають змогу як органи місцевого самоврядування, так і бізнес.

Пріоритетними є заявки щодо розробки якісних техніко-економічних обґрунтувань для проектів з відновлюваної енергетики.

З детальною інформацією щодо умов та порядку конкурсного відбору проектів можна ознайомитись на сайті Держенергоефективності у розділі «Діяльність» рубриці «Фінсько-український трастовий фонд» (http://saee.gov.ua/uk/content/finland-ukraine-trust-fund).

            Для отримання додаткової інформації про Програму, рекомендуємо звертатись:

  • Керівник групи з реалізації завдань Фонду з фінської сторони, Андрій Левконюк: +380 97 6405390 або andrew.levkonyuk@fcg.fi;
  • Член групи з реалізації завдань Фонду з української сторони, Богдан Радченко: (044) 590 54 15 або radchenkobohdan1@gmail.com.