Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Оголошення щодо стажування у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини

19 жов 2017

За інформацією Федерального міністерства закордонних справ Німеччини молоді співробітники державних установ України запрошуються пройти стажування у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини в рамках «High Level Experts Programme» (HLEP) у період з 05 до 23 березня 2018 року.

У рамках програми стажування HLEP молоді держслужбовці з України матимуть можливість особисто спостерігати за роботою Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та інших органів влади, вивчати принципи функціонування німецького адміністративного апарату та оцінити багатогранність міжнародних відносин. Програмою передбачено також поїздки до інших міст Німеччини, відвідання установ, відомих підприємств, редакцій, пам’яток  історії – відповідно до професійних потреб та побажань учасників.

Робоча мова учасників програми – англійська.

Участь у стажуванні «High Level Experts Programme» можуть брати співробітники державних установ України, які ще не досягли 40-річного віку, володіють англійською мовою на відмінному рівні, мають принаймні 1 рік професійного досвіду роботи у сфері державного управління, цікавляться українською та німецькою політикою.

Від кандидатів очікується подання:

- мотиваційного листа англійською мовою про основне фахове коло інтересів (максимально 1 сторінка);

- Curriculum Vitae (CV) англійською мовою з фото (необхідно обов’язково вказати адресу особистої електронної пошти і номер телефону);

- довідки з місця роботи українською мовою, з якого часу і на якій посаді працює кандидат;

- обов’язково зазначити бажане місце складання письмового тесту з англійської мови: м. Київ або м. Дніпро.

Вищезазначений перелік документів необхідно надіслати до відділу політики Посольства Німеччини за електронною адресою pol-30@kiew.diplo.de до 13 листопада 2017 року. Клопотання, що надійдуть пізніше, розглядатися не будуть.

Після опрацювання надісланих клопотань попередньо відібрані кандидати будуть запрошені для складання письмового тесту з англійської мови та політики (орієнтовно: 5-6 грудня 2017 року у м. Києві або м. Дніпрі – на вибір) та проходження співбесіди в Посольстві (наприкінці січня 2018 року).

Відібрані кандидати матимуть можливість пройти стажування у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини, отримають загальну суму на транспортні витрати, а також добові гроші, безкоштовне помешкання у Берліні та страхування на період перебування в Німеччині.

З можливих питань щодо програми HLEP рекомендуємо звертатися до відділу політики Посольства Німеччини за ел. адресою: pol-30@kiew.diplo.de

Зацікавленим у стажуванні необхідно до 9 листопада 2017 року поінформувати Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації за електронною адресою khm_econ@adm-km.gov.ua.

Детальніша інформація за посиланням:

 http://www.kiew.diplo.de/Vertretung/kiew/uk/07/jaehrliche__Stipendien/HLEP__2017.html