Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

До уваги мешканців міста!

28 лип 2017

Україна, яка споживає у загальному балансі більше 60–70 % імпортних енергоресурсів, є однією з енергозалежних країн Європи. І цьому сприяє неефективне використання енергоресурсів. Тому вирішення питань енергозбереження та енергоефективності є одним з першочергових в умовах постійного зростання їх вартості.

В Україні, як і в більшості європейських країн, понад 30 % кінцевої енергії споживається житловими будинками.

Енергоефективність означає раціональне використання енергетичних ресурсів, впровадження та використання енергозберігаючих заходів. Для населення – це значне скорочення комунальних витрат, для країни – економія ресурсів, для екології – обмеження викидів парникових газів в атмосферу, для енергетичних компаній – зниження витрат на паливо і необґрунтованих витрат на будівництво.

З метою підвищення енергоефективності житлового сектору в умовах енергозалежності країни, держава спільно з міжнародними фінансовими установами готова інвестувати кошти в енергоефективні заходи, які впроваджуються у житловому фонді через надання цільових кредитів.

Інформацію щодо переліку банків та умов надання кредитів для утеплення житлових будинків розміщено на офіційному сайті Нетішинської міської ради у розділі «ЖКГ» підрозділі «Енергозбереження».