Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Спрощено реєстрацію громадських формувань

08 лип 2016

Громадські об'єднання реєструватимуть у місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Спрощення подачі документів для реєстрації громадських об'єднань — ще одне нововведення від Міністерства юстиції, яке чекає на українців уже з середини липня.

Відповідно до наказу Мін'юсту «Про запровадження пiлотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» від 17 червня 2016 року №1717/5 подати документи про реєстрацію громадських об'єднань можна буде не лише до обласних управлінь юстиції, а й до більш ніж 100 центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги по всій країні.

У Хмельницькій області діє чотири таких центри — у Кам'янці-Подільському (вул. Пушкінська, буд. 44),  Старокостянтинові (вул. Миру, буд. 1/2, 1 поверх), Хмельницькому (вул. Соборна, буд. 75, 2 поверх) та Шепетівці (вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 44). Важливо, що нові функції, які отримають центри, дадуть змогу мешканцям області реєструвати громадські організації на місцях.

Найближчим часом планується провести навчання працівників місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та забезпечити їм доступ до програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань тощо.

Для довідки:

Місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги розпочали свою роботу з 1 липня 2015 року. Основна їхня функція — забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги в цивільних та адміністративних справах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян. Надання вторинної правової допомоги для осіб, які належать до визначених законодавством вразливих категорій і звернулися до центру, є безкоштовним, оскільки послуги адвокатів оплачуються з державного бюджету.

Додаткова інформація для журналістів:

Прес-конференція Павла Петренка - https://www.facebook.com/PavloPetrenko.official/?fref=nf

Публікація на сайті Координаційного центру з надання правової допомоги - http://legalaid.gov.ua/ua/holovna/132-cherven-2016/1781-mistsevi-tsentry-otrymaiut-novu-funktsiiu-u-sferi-derzhavnoi-reiestratsii-hromadskykh-formuvan