Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

До уваги жителів міста Нетішина!

07 вер 2016
Від 01 вересня 2016 року в нашому місті розпочало свою роботу Нетішинське бюро правової допомоги, яке є структурним підрозділом Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Бюро правової допомоги розташоване в приміщенні, яке донедавна займало управління юстиції, за адресою просп. Незалежності, 12 (1 поверх).

Телефонуйте нам за номером 9-04-05.

Ми працюємо щодня від 09.00 до 18.00 год., крім вихідних.

Основними завданнями Бюро правової допомоги є правопросвітницька робота, надання безоплатної первинної правової допомоги (юридичних консультацій), забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (прийом звернень), надання безоплатної вторинної  правової допомоги (здійснення представництва інтересів клієнта в суді, складання процесуальних документів) та забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Безоплатна первинна правова допомога та безоплатна вторинна правова допомога, це – види державної гарантії. Перша полягає в інформуванні особи про її права та свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. А друга полягає в створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя, а це захист та здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, а також складання документів процесуального характеру.

Право на безоплатну первинну правову допомогу мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України, тобто будь-хто, кому необхідна правова консультація, може звернутися до Нетішинського бюро правової допомоги.

С.Бащук, начальник відділу
«Нетішинське бюро правової допомоги»