Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про стажування у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини

27 жов 2015

До уваги співробітників державних установ!

За інформацією Федерального міністерства закордонних справ Німеччини молоді співробітники державних установ України запрошуються пройти тритижневе стажування у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини в рамках «High Level Experts Programme» (HLEP) навесні 2016 року.

У рамках програми стажування HLEP молоді держслужбовці з України матимуть можливість особисто спостерігати за роботою Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та інших органів влади, вивчати принципи функціонування німецького адміністративного апарату та оцінити багатогранність міжнародних відносин. Програмою передбачені також поїздки до інших міст Німеччини, відвідання відомих установ, підприємств, редакцій, пам’яток  історії – відповідно до професійних потреб та побажань учасників.

Робоча мова учасників програми – англійська.

Участь у стажуванні «High Level Experts Programme» можуть брати співробітники державних установ України, які ще не досягли 40-річного віку, володіють відмінним знанням англійської мови, мають принаймні 1 рік професійного досвіду роботи у сфері державного управління, цікавляться українською та німецькою політикою.

Від кандидатів очікується подання:

- мотиваційного листа англійською мовою про основне фахове коло інтересів (максимально 1 сторінка),

- Curriculum Vitae (CV) англійською мовою з фото (необхідно обов’язково вказати адресу особистої електронної пошти і номер телефону),

- довідки з місця роботи українською мовою, з якого часу і на якій посаді працює кандидат.

Вищезазначений перелік документів необхідно надіслати до політичного відділу Посольства Німеччини у м. Київ (вул. Б. Хмельницького, 25, м. Київ, 01901) до 30 листопада 2015 року. Клопотання, що надійдуть пізніше, розглядатися не будуть.

Після опрацювання надісланих клопотань попередньо відібрані кандидати будуть запрошені до Посольства Німеччини у м. Київ для складання письмового тесту англійською мовою
(11-15 січня 2016 року) та проходження співбесіди (наприкінці лютого 2016 року). Відібрані кандидати матимуть можливість пройти тритижневе стажування у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини наприкінці квітня – початку травня 2016 року. Всі учасники отримають загальну суму на транспортні витрати, а також добові гроші, безкоштовне помешкання у Берліні та страхування на період перебування в Німеччині.