Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Сесія міськради пройшла конструктивно

03 січ 2020

3 січня відбулась 67 (позачергова) сесія Нетішинської міської ради VII скликання, до порядку денного якої було внесено 15 питань. Майже всі вони стосувалась процесу реорганізації Старокривинської сільської ради та створення Нетішинської міської ОТГ.

Рішенням міської ради було затверджено Акт приймання-передачі комплексу об’єктів нерухомого майна Старокривинського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад-школа І-ІІІ ступенів» та бібліотеки – філіалу зі спільної власності територіальних громад сіл Славутського району в комунальну власність Нетішинської міської ОТГ. Наступним рішенням змінено засновника навчального закладу, перейменовано його та затверджено Статут. Відтепер засновником Старокривинського НВК «Дошкільний навчальний заклад-школа І-ІІІ ступенів» є не Славутська районна, а Нетішинська міська рада. Щодо зміни назви закладу, то вона офіційно звучить так: Старокривинський навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад-школа І-ІІІ ступенів» Нетішинської міської об’єднаної територіальної громади. Слід зауважити, що з нового року молодші класи НВК харчуватимуться безкоштовно, а вчителі отримуватимуть всі необхідні виплати.

Міська рада своїм рішенням продовжила дію рішення Старокривинської сільської ради «Про встановлення ставок та пільг по Старокривинській сільській раді із сплати земельного податку на 2019 рік» у 2020 році на території сіл Старий Кривин та Новий Кривин. Внесено зміни до рішення Старокривинської сільської ради від 18 травня 2017 р. Воно стосувалось припинення діяльності КП «ПОДІЛЛЯ РЕЄСТР»: створено ліквідаційну комісію та затверджено її склад.

Левова частина рішень міської ради стосувалась внесення змін до її попередніх рішень. Так, рішенням міської ради внесено зміни до рішення від 6 вересня 2019 року - закріплено за Старокривинською сільською радою вуличні мережі доріг вартістю 12 млн. 278 тис. грн. (загалом 40 найменувань вулиць та провулків), які знаходяться на її території.

Унесено зміни і до Методики розрахунку орендної плати за комунальне майно територіальної громади міста та пропорції її розподілу (стосувались нерухомого майна, яке перебуває на балансі КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» - 100 відсотків орендної плати залишатиметься комунальному підприємству).

Були прийняті рішення про внесення змін до попередніх рішень міської ради, що стосувались прийняття міських програм: поетапного покращення надання медичної допомоги населенню та розвитку галузі охорони здоров’я; соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту; соціальної програми реалізації молодіжної політики; розвитку пасажирських перевезень; підвищення енергоефективності. Відтепер програми мають назву не міських, а Нетішинської міської ОТГ.

Рішенням міської ради управлінню капітального будівництва виконкому були передані функції замовника 3-х об’єктів у с. Старий Кривин: капітальний ремонт (благоустрій прилеглої території біля будівлі Старокривинської сільської ради та частини вул. Перемоги; нове будівництво зовнішніх мереж водопостачання вулиць Перемоги, Л. Українки, Я. Мудрого, Шевченка, Зарічна, Піщана, Нетішинська, Дачна, Джерельна, провулків Шевченка, Нетішинський; нове будівництво тротуару по вул. Привокзальній.

Надано Нетішинській міській ОТГ в особі Нетішинської міської ради дозвіл на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок площею 0, 0500 га в с. Старий Кривин для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії. Разом з тим, міською радою в черговий раз не були підтримані проєкти рішень щодо передачі в оренду ПП «Укрспецізоляція» земельної ділянки на вул. Варшавській (3 га в районі міського пляжу) та затвердження підприємцю О. Романову проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі її в оренду ( земельна ділянка площею 0, 0279 га розташована по пр. Курчатова, 1а – для будівництва та обслуговування будівель закладів побутового обслуговування).

 Наступна, чергова сесія міської ради, за попередньою інформацією має відбутися 24 січня.

 Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради