Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Із сесійної зали: Івана Романюка затверджено на посаді першого заступника міського голови

08 тра 2018

У п’ятницю, 4 травня, під головуванням міського голови Олександра Супрунюка  відбулося засідання 41-ї сесії міської ради VII скликання. Перед розглядом питань порядку денного, а їх було більше 100, заслухали представників громадськості та депутатів міської ради.

Мешканець міста Олександр Ткачук звернувся до обранців із проханням щодо підтримки комунального підприємства «Книги», в якому вже багато років працюють лише дві жінки. Власними силами вони приймають нові книги, розкладають та продають їх, іноді 2 руки не вистачає, щоб усе зробити, тому неабияк актуальне питання щодо допомоги працівникам. Очільник міста Олександр Супрунюк повідомив присутніх, що надійшла відповідь Нетішинській міській раді від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України щодо підтримки трудового колективу ВП «ХАЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» стосовно підвищення оплати праці. Керівник управління  будівництва ХАЕC Дмитро Оцабрика доповів щодо резонансної теми останніх засідань сесій – впровадження в старій частині міста інвестиційного проекту «Екобуд» (видобування, переробки, виробництва, реалізації піску та будівельних матеріалів), розповів про переваги та вигоди проекту. Депутат фракції «Самооборона» Олена Матросова виступила перед присутніми щодо ситуації, яка склалася на одній із останніх засідань сесій, коли обраниця разом зі своєю колегою покинули залу під час звучання Гімну України. Вона обурилася щодо заяви міської влади до поліції та вибачилась перед усіма, чиї патріотичні почуття були ображені.

 Що стосується депутатських запитів, Юрій Камозін (фракція «Самооборона») запропонував запровадити онлайн-трансляції засідань виконавчого комітету Нетішинської міської ради. Юрій Максимчук від «Батьківщини» звернув увагу колег щодо порушення вагового режиму фурами, які вивозять пісок біля Комарівки та наголосив на пропозиції Нетішинській міській раді звернутись до поліції, щоб розібратись з цим питанням. Олександр Марчук ВО «Свобода» звернувся з пропозицією на наступну сесію подати проект рішення «Про звернення Нетішинської міської ради до Верховної ради України щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень». Олександр Степанюк від «Солідарності» подав пропозицію про виділення із земель запасу додаткової земельної ділянки мешканцям старої частини міста для сінокосіння та випасання худоби. Усі депутатські запити були підтримані, окрім запиту Олександра Степанюка, адже, як пояснив міський голова це рішення не в компетенції міської ради, а тому депутати не мають права його приймати.

Одними з перших питань порядку денного було розглянуто та затверджено нові Правила благоустрою на території міста Нетішин. Прийнято Положення про порядок проведення конкурсу та призначення на посаду керівника Інклюзивно-Ресурсного Центру. Внесені зміни до бюджету міста на 2018 рік, зокрема, збільшено видатки на оздоровлення дітей у сумі 244 тис. 700 грн. Прийнято рішення про звільнення Євгена Юрчука з посади першого заступника очільника міста та затверджено Івана Романюка на посаді першого заступника міського з питань діяльності виконавчих органів Нетішинської міської ради. Управлінню капітального будівництва виконавчого комітету міської ради передані функції замовника будівництва об’єктів, а саме: капітальний ремонт частини будівлі паталагоанатомічного лікарняного корпусу та капітальний ремонт господарської будівлі НВК «ЗОШ I-II ступенів та ліцей». Надано згоду на передачу об’єктів з державної у комунальну власність територіальної громади міста Нетішина «Першої черги міського кладовища», яке перебуває у господарському віданні ДП «НАЕК «Енергоатом» первісною вартістю 5 млн. 447 тис. 480 грн. 22 коп. та визначено майбутнім балансоутримувачем кладовища КП НМР «Благоустрій». Більше 80 земельних питань виносилось на розгляд депутатського корпусу. За частину питань депутати голосували пакетом, зважаючи на те, що проекти рішень попередньо пройшли погодження на постійній комісії з питань земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради