Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Чорнобиль…Трагедія… Пам’ять – 32 роки по тому

27 кві 2018

26 квітня вся Україна і світ вшановують пам’ять жертв Чорнобильської трагедії…Найбільшої аварії за всю історію ядерної енергетики. Цього дня згадують героїзм працівників атомної електростанції, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків – усіх тих, хто брав участь у ліквідації наслідків техногенної катастрофи. 32 роки тому в далекому 1986 році вступили в боротьбу з жахливим лихом і нетішинці.

У четвер в великій залі Палацу культури відбувся вечір пам’яті «Вирвані з коренем». Представники місцевої влади, установ, організацій та усі небайдужі нетішинці зібралися, щоб подякувати та вклонитися всім землякам-ліквідаторам за їхню самовідданість, мужність і відвагу. Данину поваги ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС висловила заступник начальника управління соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради Тетяна Янюк. Від імені виконавчого комітету Тетяна Миколаївна вручила подяки та цінні подарунки учасниці ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Людмилі Андрейчук, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи Миколі Демчуку, Степану Дорошуку, Василю Охрименку та вдові учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Парасковії Дорогокупець.

Голова Нетішинської міської громадської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Таїсія Война зі сльозами на очах згадувала те, що прийшлося пережити під час і після катастрофи. Від імені ліквідаторів і постраждалих, вона подякувала за співпрацю та допомогу усім, хто не забуває про чорнобильців. Ліричні пісні у виконанні солістів, емоційні виступи хореографічних колективів міста завершили пам’ятний вечір. Після заходу відбулася хода з лампадками до місця закладення пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської трагедії». По завершенню присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради