Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Чергова сесія: у центрі уваги – червоно-чорний прапор і земельна ділянка біля «Нашого краю»

05 бер 2018

У п’ятницю, 2 березня, під головуванням очільника міста Олександра Супрунюка відбулася чергова 39-та сесія Нетішинської міської ради VII скликання. Перед розглядом питань порядку денного, а їх було більше 150, слово взяв міський голова, він нагадав присутнім, що до 1 квітня 2018 року триває деклараційна кампанія і наголосив, щоб держслужбовці та місцеві обранці віднеслися до цього відповідально, щоб не повторилася практика минулого року.

Заслухали представників громадськості – активісти Руслан Рудомський та Марина Шанько виступили з пропозицією надати статус скверу земельній ділянці в районі Незалежності, 16 (біля магазину «Наш край»), зачитали заяву від громадських організацій та закликали депутатів підтримати це рішення. Опісля присутні заслухали звіт першого заступника керівника Шепетівської місцевої прокуратури Олександра Базана про результати діяльності прокуратури на території міста за 2017 рік та звіт керівника Нетішинського відділення поліції Руслана Форсюка про роботу місцевих працівників поліції протягом 2017 року. Щодо депутатських запитів, депутат Олена Матрасова (фракція «Самооборона») подала 2 запити. У першому вона запропонувала збільшити норму площі житла, на яку нараховується пільга для дітей-інваладів та інвалідів першої групи на 10 кв.м., у другому – відповідно до рекомендацій  Transparency International Україна та Інституту Політичної Освіти у рамках проекту «Розбудова прозорості у містах України» розміщувати на офіційному сайті Нетішинської міської ради відповідну інформацію. Усі запити депутати підтримали.

Одним з перших місцеві обранці прийняли рішення «Про звернення Нетішинської міської ради до Прем’єр-міністра України Гройсмана. В.Б. щодо підтримки трудового колективу ВП «ХАЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» у їх справедливих вимогах з підвищення оплати праці». «Гаряча» дискусія між депутатами зав’язалася під час обговорення проекту рішення про використання революційного прапора ОУН на території міста Нетішин. Спірне питання після жвавого обговорення не було підтримано обранцями з першого разу. Лише після того, як до депутатів звернулися учасники АТО  було прийняте позитивне рішення. Затверджено перелік об’єктів, які фінансуються у 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження. Затверджено фінансовий план КП НМР «Агенція місцевого розвитку» на 2018 рік. Затверджено звіт про виконання загального фонду бюджету міста за 2017 рік по доходах  у сумі 327 262, 4 тис. грн. та по видатках у сумі 305 759, 1 тис. грн., а також звіт про виконання спеціального фонду бюджету міста за 2017 рік по доходах у сумі 71 756,2 тис.грн. та по видатках у сумі 98 262, 7 тис.грн.

Депутатський корпус вніс зміни до бюджету 2018 року. Зокрема, для КП НМР «Благоустрій» із спеціального фонду передбачені кошти для улаштування дитячого ігрового майданчика для дітей з обмеженими фізичними можливостями по проспекту Незалежності в районі будинку №13, із загального фонду – кошти для придбання світильників «Перехід» та урн для сміття, для КП НМР «Комфорт» із спеціального фонду  виділені кошти для придбання альтанок, лавок, дерев’яного пірсу, машин для прибирання пляжу, міні земснаряду, катамаранів, човнів пластикових та інше. Взято до відома звіти про виконання міських програм у 2017 році.  В ході засідання прийнято рішення «Про утворення комунального некомерційного підприємства Нетішинської міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги». Затверджено містобудівну документацію «План зонування території міста Нетішин Хмельницької області».

Більше 80 земельних питань виносилось на розгляд депутатського корпусу. За частину питань депутати голосували пакетом, зважаючи на те, що проекти рішень попередньо пройшли погодження на постійній комісії з питань земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. «Гаряче» обговорювалися питання щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, яка розташована по проспекту Незалежності, в районі будинку №16. Після довгих дискусій депутатів, фахівців виконкому компромісного рішення присутні так і не знайшли, і в результаті місцевими обранцями не було прийнято позитивне рішення.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради

 

 

 

 

 

Ключові слова: сесія 2 березня Нетішин