Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Нетішині придбано квартиру для дівчини із числа дітей-сиріт

10 гру 2018

Відтепер 20-річна Катерина Сіра має власне житло. Придбання однокімнатної квартири для нетішинки стало можливим завдяки чинності постанови Кабінету Міністрів України №877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпеченням житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа», на виконання якої в регіони спрямовані значні кошти.

Завдяки наполегливій роботі та плідній співпраці керівництва міста з обласною владою кошти державної субвенції у сумі 347 тис. 044 грн. спрямовано на придбання житла на вторинному ринку нетішинці, особі із числа дітей-сиріт, яка перебувала на квартирному обліку та не мала власного житла. Відтак, 5 листопада 2018 року був укладений договір купівлі-продажу однокімнатної квартири, загальною площею 38,7 кв.м. Як розповіли спеціалісти служби у справах дітей виконавчого комітету Нетішинської міської ради, квартиру обирали відповідно до параметрів, визначених постановою Кабінету Міністрів. Серед кількох варіантів комісія зупинила свій вибір на комфортабельному, затишному житловому приміщенні, ключі від якого Катерина Сіра отримала минулого тижня від міського голови Олександра Супрунюка.

Нагадаємо, у Нетішині проживає 19 дітей-сиріт та 10 осіб із їх числа. 4 особи із числа дітей-сиріт забезпечені житлом, 6 перебувають на квартирному обліку, 3 з них – не мали власного житла, та завдяки спільним зусиллям у 2018 році вдалося зрушити «з місця» позачерговий квартирний облік пільгових категорій дітей-сиріт та відтепер троє нетішинців з числа дітей-сиріт мають власні квартири.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради