Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У квітні стартує національна кампанія "Лікар для кожної сім'ї"

27 бер 2018

З квітня нетішинці матимуть змогу обрати свого сімейного лікаря у Центрі первинної медико-санітарної допомоги. Вже з липня дохід лікарів первинної допомоги залежатиме від кількості укладених декларацій. Кінцевого терміну підписання декларації немає. Ця система починає діяти від квітня і діятиме завжди. Оберіть лікаря, якому довіряєте, там, де вам зручно.Процес підписання декларації триває не більше 20 хвилин. Для підписання декларації варто мати з собою паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон, на який прийде смс-повідомлення з кодом верифікації. У кожному медичному закладі є уповноважений працівник, який вноситиме дані пацієнта до електронної системи. Після того, як інформацію про пацієнта внесли до системи, уповноважений працівник має роздрукувати два примірники декларації: один пацієнт забирає з собою, інший – зберігається у медичному закладі.
Останній крок у процесі підписання декларації – завірення декларації електронним цифровим підписом (ЕЦП) медичного працівника. Уповноважений працівник скріплює своїм ЕЦП декларацію та надсилає її до електронної системи. «З цього моменту ваш вибір знаходиться у єдиному державному реєстрі декларацій, і Національна службу здоров’я бачитиме, в який заклад та якому лікарю спрямовувати фінансування».
Лікар не може відмовитися підписувати декларацію через наявні хронічні захворювання у пацієнта, вік, стать, місце проживання чи матеріальне становище. Єдина причина, через яку лікар може відмовити пацієнтові, – якщо лікар досяг рекомендованого ліміту по кількості пацієнтів. Для лікаря-терапевта такий ліміт складає 2 тисячі пацієнтів, для сімейного лікаря – 1800 пацієнтів, для педіатра – 900.
Цього року у бюджеті закладено 13,25 мільярдів гривень на первинну медичну допомогу. Це найбільший бюджет первинної допомоги за всю історію України.
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради
Джерело: https://www.facebook.com/moz.ukr/photos/a.261895253973587.1073741828.261889753974137/941871855975920/?type=3&theater