Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У жовтні засідала комісія з питань захисту прав дитини

04 жов 2018

Відповідно до річного плану роботи на 2018 рік у жовтні відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини. Засідання провела Ольга Бобіна,  заступник міського голови. Порядок денний включав два теоретичні питання та розгляд 11 справ і звернень громадян.

Засідання відбулося з дотриманням кворуму та в присутності заявників, запрошених та їх представників. Кожен із членів комісії, заявників та запрошених мав можливість висловити власну думку, аби  прийняті рішення відповідали інтересам дітей. В окремих випадках члени комісії вислухали думку дітей. Зокрема, розглянули 3 справи щодо надання дозволу на здійснення правочину із житлом, право користування яким мають діти. Батькам надано дозвіл з дотриманням  майнових прав дитини. Розглянули 4 справи  щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав батьків.  В результаті розгляду буде надано один висновок, одній матері надано термін до 3 місяців для налагодження з сином родинних стосунків, розгляд ще двох справ перенесено на наступне засідання. Розглянули 2 спірних питання, за зверненням одного з батьків, про участь  у вихованні дитини. Усі рішення прийняті з урахуванням інтересів дітей.

Розглянули 2 справи за ініціативою служби у справах дітей про виконання батьківських обов’язків  щодо дітей. В результаті розгляду було попереджено одну матір за неналежне виконання батьківських обов’язків, справу передано до правоохоронних органів, щодо іншої матері, яка усі обов’язки щодо виховання та утримання чотирьох дітей переклала на бабусю, буде порушене питання в суді про позбавлення її батьківських прав. Окрім того, переглянуто та затверджено індивідуальні плани соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з урахуванням нових потреб дітей та сім’ї, та затверджено звіт про ефективність функціонування прийомної сім’ї. За рішенням комісії питання будуть винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради.

                                                       За інформацією служби у справах дітей

виконавчого комітету Нетішинської міської ради