Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У 2018 році на оздоровчу кампанію дітей з міського бюджету виділено 1 млн. 279 тис. грн.

05 тра 2018

Здорове підростаюче покоління – національне багатсво України. Тож, забезпечення якісного літнього оздоровлення та відпочинку нетішинських дітлахів, як важлива складова повноцінного розвитку, є одним із головних завдань міської влади сьогодні.

Цьогоріч із бюджету нашого міста на літню оздоровчу кампанію виділені кошти у сумі 1 млн. 279 тис. грн. З них: 377 тис. 685 грн. – на організацію та функціонування пришкільних таборів, 22 тис. 900 грн. – на перевезення і супровід  дітей, які будуть направлятися на оздоровлення у дитячі табори. 157 тис. 500 грн. – на придбання 25 путівок талановитим та обдарованим дітям, 252 тис. грн. – на придбання 40 путівок дітям учасників АТО та бойових дій, 468 тис. 700 грн. – на придбання путівок для дітей працівників бюджетної сфери, а це близько 109 путівок.

У 2018 році у Нетішині буде організована робота 4 дитячих закладів відпочинку – таборів з денним перебуванням дітей на базі загальноосвітніх навчальних закладів міста, де відпочинковими послугами планується забезпечити 475 дітей соціально-незахищених категорій. У закладах забезпечується раціональний режим, зокрема враховуються санітарно-гігієнічні вимоги, організовується збалансоване 2-разове гаряче харчування (у 2017 році з розрахунку на одну дитину було виділено 33 грн. 90 коп. на один день). У пришкільних таборах для дітей передбачено комплекс заходів соціального, виховного, спортивно-розважального, пізнавального характеру, що забезпечуватимуть організацію дозвілля дітлахів, відновлення фізичних і психівчних функцій дитячого організму, сприятимуть розвитку духовності та соціальної активності дітей. Також функціонуватиме сезонний позаміський заклад оздоровлення та відпочинку – військово-спортивний наметовий табір «Форпост», який є структурним підрозділом ГО «Спортивний клуб «Пульсар». Вартість путівки на 14 днів у таборі становитиме 4 тис. 300 грн. Варто зауважити, придбання путівок у дитячі оздоровчі табори для дітей працівників бюджетної сфери міста, дітям працівників комунальних підприємств міста забезпечується шляхом часткової оплати вартості путівки із бюджету міста, талановитим і обдарованим дітям, дітям учасників АТО та бойових дій оплачується повна вартість путівки, сума якої складає 4 тис.300 грн. Наразі відділ молоді і спорту виконавчого комітету міської ради проводить інформаційну роботу щодо наявності наметового табору у місті, щоб батьки мали можливість вибору направлення дітей до оздоровчих та відпочинкових закладів.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради