Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Стихійні сміттєзвалища – шкода здоров'ю та довкіллю! Будьмо відповідальними!

24 кві 2018

Ще 40 років тому в Україні практично не було пластикової упаковки. Продукти харчування продавалися в паперовій обгортці, залізних бляшанках та скляних пляшках. Все це розкладалось у довкіллі або здавалось у пункти прийому вторинної сировини. В останні десятиліття ситуація радикально змінилась. Майже всі продукти купуються і більшість із них мають кілька шарів пакування. Зміна умов споживання призвела до небаченого зростання кількості побутового сміття, а це, в свою чергу, призвело до появи несанкціонованих звалищ. Люди скидають відходи до посадок, ярів, балок. А де одна купа сміття, там, як відомо, – і багато.
На одному з таких звалищ, сьогодні, 24 квітня, побувала комісія з питань поводження з твердими побутовими та безхазяйними відходами на території Нетішинської міської ради під головуванням заступника міського голови Оксани Латишевої. Несанкціонований смітник був помічений в районі тепличного господарства неподалік садово-городнього товариства «Заозерне». Територія була засмічена побутовими та харчовими відходами, численними пластиковими і скляними пляшками, залишками будівельних матеріалів, а це близько 16-20 кубічних метрів відходів. На місце виявлення звалища було викликано працівників Нетішинського відділення поліції, які встановили факт порушення вимог щодо поводження з відходами та поспілкувались з представником кооперативу «Заозерне» про необхідність вирішення питання засміченості території. Під час виїзного засідання членами комісії було вирішено звернутись до Нетішинського відділення поліції з проханням встановлення власників відходів, а також надіслати листа до голови садово-городнього товариства «Заозерне» з рекомендацією укласти договір на вивіз сміття та встановлення сміттєвих баків на своїй території.
Коли навколо тебе сміття, то що ж буде в душі? Культурній людині просто не спаде на думку кинути на землю пляшку, пакет чи інші відходи. Виховані люди знають: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Не менш важливо й те, що цю проблему можна легко подолати, зробивши невелике зусилля над собою – не смітити.
На замітку!
Шановні нетішинці! Якщо ви виявили несанкціоноване сміттєзвалище на території нашого міста, ви можете написати звернення до виконавчого комітету Нетішинської міської ради або написати скаргу до територіального управління Державної екологічної інспекції України.
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради