Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Служба у справах дітей надає перевагу сімейним формам влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

03 жов 2018

Так  на первинному обліку перебуває 52 таких дитини, з них лише 19 – сироти, усі інші діти – це соціальні сироти, батьки яких позбавлені батьківських прав. Усього в місті проживає 59 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані під опіку, піклування громадян та 6 з них - в прийомні сім’ї.  І лише один неповнолітній перебуває в дитбудинку. Він відмовляється від влаштування в прийомну родину громадян міста, хлопчик не бажає жити з чужими людьми, мріє продовжити навчання в професійному ліцеї. Окрім того, служба у справах дітей здійснює нагляд за умовами проживання та виховання  31 усиновленої дитини громадянами міста. З метою запобігання бездоглядності у місті служба у справах дітей спільно із суб’єктами соціальної роботи здійснюють контроль за дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, зокрема це такі, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

Наразі на обліку перебуває 69 дітей із 34 сімей. Впродовж 9 місяців взято на облік 34 дитини, знято з обліку 18 дітей з різних причин, але в 11 зникли підстави, тобто батьки виправили поведінку. Ініційовано притягнення до відповідальності 8 батьків, попереджено – 18. Адресну допомогу надано для 369 дітей. Подано 2 позови до суду про позбавлення батьків батьківських прав. Обидва задоволені. Бездоглядних дітей в місті немає. Діти, які залишилися без батьківського піклування, вчасно виявляються та влаштовуються до сімейних форм виховання. З січня 2018 року 6 дітям надано статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, та влаштовано під опіку та піклування громадян.