Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Серпневе засідання комісії з питань захисту прав дитини

10 сер 2018

Відповідно до річного плану роботи кожен другий вівторок засідає комісія з питань захисту прав дитини. Чергове засідання відбулося на початку серпня 2018 року під головуванням Антоніни Єльяви, начальника служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради. Порядок денний включав ряд теоретичних питань та розгляд 13 справ і звернень громадян. Засідання відбулося з дотриманням кворуму та в присутності заявників, запрошених.  Усі прийняті рішення відповідають інтересам дітей.

З позитивним рішенням розглянули п’ять справ щодо вчинення правочину з житлом, право власності чи користування яким мають діти. У всіх п’яти випадках батькам буде надано дозвіл з дотриманням  майнових прав дітей. Прийнято три рішення про надання дозволу на отримання дітьми грошової компенсації за належне їм для отримання жиле приміщення як членам сімей військовослужбовців. Розгляд справи за зверненням одного з батьків щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав іншого перенесли на наступне засідання, у зв’язку із відсутністю батька та з метою отримання відповідей на запити служби у справах дітей.

Розглянуто справу за зверненням баби про ухилення матері від виконання батьківських обовۥязків щодо трьох  малолітніх дітей. Матері дітей винесено попередження, служба ініціюватиме питання притягнення громадянки до адміністративної відповідальності. Окрім того, матір зобов’язали до наступного засідання надати  звіт про використання дитячих коштів. Комісія вирішила не надавати дозвіл на відрахування із числа студентів двох неповнолітніх, які мають заборгованість по предметах. Неповнолітні наразі вирішують питання ліквідації заборгованості та переведення на іншу форму навчання.  Знято з обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, двох неповнолітніх, так як батьки стали на шлях виправлення, зуміли подолати складні життєві обставини. Працівники служби у справах дітей доповіли про роботу щодо організації проведення акції “Готуємо дітей до школи” на виконання заходів програми захисту дітей міста Нетішина на 2018-2022 роки. Окрім того, переглянуто та затверджено індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з урахуванням нових потреб дітей та сімей. За рішенням комісії питання будуть винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           За інформацією служби у справах дітей

виконавчого комітету міської ради