Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Рятувальники провели лекцію для керівників та педагогів навчальних закладів міста

10 січ 2018

Піклуючись про безпеку підростаючого покоління, 9 січня рятувальники 3-го державного пожежно-рятувального загону завітали до загальноосвітньої школи I-III ступенів №1, де відбулася профілактична бесіда з працівниками освіти міста Нетішин.

На даній лекції були присутні посадові особи упраління освти, керівники закладів дошкільної, середньої та позашкільної осіти, які і запросили рятувальників для спільного заходу.  Метою даного заходу було ознайомлення директорів шкіл, завідуючих ДНЗ та педагогів з основними вимогами пожежної та техногенної безпеки, необхідність забезпечення та приведення у належний протипожежний стан навчальних закладів, усунення виявлених в ході проведення перевірок порушень, а також проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед школярів та дошкільнят.

Дотримання правил пожежної та техногенної безпеки в закладах освіти це без перебільшення дуже важливий напрям роботи до якого треба ставитися з відповідальністю та вимогливістю, адже пожежа в школі чи в дитячому садочку завжди дуже небезпечна, бо там може одночасно перебувати велика кількість дітей. А судячи з сумної статистики організація роботи по даному напрямку є недостатньою. Щороку в нашій країні через різні порушення протипожежного режиму виникають пожежі в навчальних закладах. Потрібно старанно та своєчасно усувати виявлені порушення та недоліки, цим же виключити будь-яку можливість виникнення пожежі. Рятувальники нагадали порядок дій у разі виникнення пожежі персоналу та керівництва закладу, під час проведення евакуації, правила пожежної безпеки на робочих місцях та в побуті, дії при виявленні ВНП. Потрібно зробити все можливе, аби життя наших дітей було безпечним. Варто пам’ятати, що безпека дитини – справа дорослих. І ставитися до цього потрібно серйозно.

За інформацією 3-го державного
пожежно-рятувального загону