Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Робота в напрямку облаштування притулку для тварин

20 бер 2018

Безпритульні собаки – актуальна проблема чи не кожного міста України, не винятком став й Нетішин. Вуличних чотирилапих можна зустріти на центральній площі, в районах зупинок громадського транспорту, місцевих закладів харчування, гаражів та на «Піонерській базі». Люди ставляться до кошлатих бродяг по-різному. Хтось підгодовує з жалю, хтось намагається знайти доброго господаря для знедоленого пса, а хтось «пригощає» стусаном або ж навіть отрутою…

Наразі у нашому місті є «стихійний» притулок для собак, який розташований на приватній території. Фінансується він з бюджету міста, а це більше 356 тис. грн. в рік. За ці гроші купується їжа та вода для тварин, а також виплачується заробітна плата працівникам притулку. Важливу роль у житті безпритульних собак відіграють волонтери. Вони допомогли врятувати не одне пухнасте життя, дбають про чотирилапих, годують та прилаштовують їх.

Наприкінці минулого року рішенням тридцять сьомої сесії Нетішинської міської ради VII скликання КП НМР «Благоустрій» було передано у постійне користування земельну ділянку, площею 0,5000 га, яка розташована на вул. Промислова, для облаштування цивілізованого притулку для тварин. За словами керівника «Благоустрою» Віктора Кондрацького, керівництво підприємства звернулося до Фонду комунального майна міста Нетішина з проханням, щоб КП НМР «ЖКО» надало три контейнери для облаштування там тимчасової кухні та зберігання їжі для собак. На сьогоднішній день в штаті КП є два ловці для безпритульних тварин, однак у планах в адміністрації ввести посаду майстра, який буде безпосередньо займатися цим притулком. Комунікацій на даній ділянці немає – туди потрібно підвести електроенергію. «Я звернувся до ПАТ «Хмельницькобленерго» за роз’ясненням, що необхідно, для того, щоб подати туди електроенергію. Найближча точка підключення знаходиться на відстані 800 м, а тому потрібно виготовити  проект на електропостачання, після того, нам зможуть дати дозвіл на підключення», – пояснює Віктор Антонович. Також туди необхідно подати воду, адміністрація підприємства зверталась до Комунального господарства ВП «ХАЕС», наразі розглядається можливість подачі води та опалення. Земельна ділянка, на якій планується облаштування притулку для тварин огороджена бетонним парканом, з міського бюджету виділені кошти не лише на їжу та оплату праці працівникам, але й для купівлі 2 металевих кліток. «Роботи багато насправді та головне, що вона розпочата», – ділиться Віктор Кондрацький.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради

Ключові слова: безпритульні собаки Нетішин 2018