Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Результати розгляду справ комісією з питань захисту прав дитини, яка засідала в лютому 2018 року

22 лют 2018

Відповідно до річного плану роботи на 2018 рік у лютому відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини. Засідання провела Антоніна Єльява, начальник служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради. Порядок денний включав одне теоретичне питання та розгляд 26 справ і звернень громадян. Засідання відбулося з дотриманням кворуму та в присутності заявників, запрошених.       

Позитивно розглянуто 2 звернення щодо надання згоди на отримання дітьми грошової компенсації на належне їм для отримання жиле приміщення як членам сімей військовослужбовців. Розглянули вісім справ щодо надання дозволу на здійснення правочину із житлом, право користування яким мають діти. Рекомендовано батькам надати дозволи  на відчуження житла з урахуванням інтересів дітей.

Розглянули чотири справи за зверненням одного з батьків та бабусі дитини щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав трьох батьків і однієї матері.  Члени комісії були одностайні при розгляді. В результаті буде надано висновки органу опіки та піклування, з яким матері дітей можуть звернутися до суду. А от позов до суду щодо позбавлення матері дитини батьківських прав комісія рекомендувала подати органу опіки та піклування. Рекомендовано визначити способи участі одного батька у вихованні малолітнього сина. Сам батько не був присутній при розгляді. Мати погодилася на його умови, їй рекомендовано не чинити перешкод  у спілкуванні батька з дитиною.

Розглянули чотири справи, (три з яких ініціювала служба у справах дітей), про виконання батьківських обов’язків батьками. У двох випадках буде направлено клопотання про притягнення матерів до адміністративної відповідальності. Одну матір попереджено про відповідальність за не створення належних умов для дітей, оскільки та  завела в помешканні чотирьох котів та  собаку, через які умови для трьох малолітніх  стали нестерпними. Розглянуто справу про цільове використання аліментів на утримання дитини. На підставі наданих документів було встановлено, що кошти, сплачені батьком, мати витрачає за призначенням.

Було винесено на розгляд ряд питань, а саме: про надання статусу дитини-сироти 2 дітям, які мали статус дітей, позбавлених батьківського піклування, про збереження житла та щодо внесення змін до уже прийнятих рішень виконавчого комітету міської ради. Окрім того, переглянуто та затверджено індивідуальні плани соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з урахуванням нових потреб дітей та сім’ї. Знято з обліку служби у справах дітей  (у зв’язку із втратою підстав для перебування на обліку) 7 дітей, батьки яких ухилялися від виконання батьківських обов’язків. Батьки у цих сім’ях стали на шлях виправлення. Двох малолітніх, які народилися впродовж року у неблагополучних сім’ях, взято на облік. За рішенням комісії питання були винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради.

За інформацією служби у справах дітей

виконавчого комітету міської ради

Ключові слова: комісія служба діти