Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Підсумували роботу за 2017 рік та обговорювали перспективи на 2018

29 січ 2018

Минулого тижня під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної відбулося перше в цьому році засідання координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми. Порядок денний містив 3 важливих питання.

Першим було розглянуто та взято до відома звіт секретаря координаційної ради Ірини Поліщук про роботу її членів протягом 2017 року. Ірина Петрівна доповіла присутнім, що у минулому році було організовано та проведено 4 засідання ради, на яких розглядалися питання щодо механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання насильства в сім’ї, профілактика роботи з попередження насильства в сім’ї,  соціальна робота з сім’ями, робота з профілактики насильства в сім'ї в загальноосвітніх закладах міста, права та можливості жінок в суспільстві, гендерна нерівність (гендерне бюджетування), гендерне насильство, робота служб з попередження насильства в сім’ї та інше. Особлива увага приділялася стану виконання усіма зацікавленими структурними підрозділами корекційної програми для осіб, які вчиняють насильство в сім’ї та виконання ЗУ «Про попередження насильства в сім’ї».

Одноголосно було затверджено план координаційної ради на 2018 рік. Голова ради, заступник очільника міста Ольга Бобіна зазначила, що у 2018 році необхідно більше уваги приділяти контролю за роботою усіх зацікавлених сторін, направленої на подолання такого негативного прояву в суспільстві, як насильства в сім’ї. Здійснення взаємодії між управлінням соціального захисту населення, службами та відповідними підрозділами органів внутрішніх справ щодо попередження насильства в сім’ї.

На завершення рада розглянула питання про стан виконання у місті ЗУ «Про попередження насильства в сім’ї», зокрема, доповідачі розповіли, що протягом минулого року у Нетішині проводився круглий стіл «Насильство у сучасному світі: причини, наслідки, протидія», у центральній міській бібліотеці була оформлена постійно діюча виставка-перегляд літератури «Зупини насильство – захисти себе!», тематична поличка «Світ без насильства». На базі ЗОШ №1 проходив психологічний проект «Давай поговоримо off line!», проводилась Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», в рамках якої управлінням соціального захисту населення, управлінням освіти, управлінням культури, службою у справах дітей виконавчого комітету міської ради, Нетішинським відділенням поліції проведені заходи, спрямовані проти насильства в сім’ї, формування нетерпимого ставлення суспільства до будь-яких форм насильства. З метою здійснення контролю за умовами утримання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах і знаходяться на обліку служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради було проведено 4 спільних цільових рейдів в ході яких обстежено 22 сім’ї. Відповідними спеціалістами управління соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради спільно з спеціалістом служби у справах дітей та представником відділу поліції проведено рейд «Стоп насильству!», в ході якого обстежено 11 сімей, проведено бесіду про недопущення вчинення насильства в сім’ї та відповідальність за вчинення насильства. В школах міста проведено ряд заходів з метою профілактики й інформування батьківської й учнівської громадськості щодо негативних проявів й відповідальності за насильницькі дії над дітьми, попередження насилля в учнівському середовищі, агресивної та протиправної поведінки. Відповідним спеціалістом управління соціального захисту населення спільно з начальником сектору превенції Нетішинського ВП Славутського ВП ГУНП та спеціалістами служби у справах дітей загальноосвітніх школах міста проведені лекція та відеолекторій на тему: «Насильство в сім’ї”, якими охоплено 417 підлітків. Через місцеві засоби масової інформації, на сайті управління соціального захисту населення та на сайті Нетішинської міської ради проводилася інформаційно-просвітницька робота щодо попередження насильства в сім’ї: «Насильство в сім’ї – актуальна та болюча тема для нашого суспільства», «Насильство в сучасному світі: причини, наслідки,протидія», Насильство в сім’ї «Подумайте про вашу безпеку та безпеку своїх дітей», «Хто сам себе береже, того й лихо оминає», «Насильство в сім’ї де шукати допомогти?», «Наставництво над дитиною – добровільна діяльність», «Наслідки насильства над дітьми», «Діти – не об’єкт для насильства» «16 днів проти гендерного насильства», «Насильство в сім’ях. Щасливий той, хто щасливий вдома».

Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради

Ключові слова: Засідання