Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Прокуратура через суд вимагає сплати забудовником пайового внеску у створенні і розвитку інфраструктури міста

08 чер 2018

Шепетівською місцевою прокуратурою постійно вивчається питання повноти відшкодування забудовниками пайових внесків у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів.

Зокрема, Нетішинським відділом Шепетівської місцевої прокуратури встановлено факт невиконання забудовником зобов’язань щодо сплати коштів пайової участі при забудові території міста. Зокрема, одне із підприємств, задекларувавши реконструкцію автомобільної заправної станції із встановленням автомобільного газозаправного пункту-10 на території м.Нетішина, порушивши вимоги містобудівного законодавства, не уклало з органом місцевого самоврядування договір про пайову участь у розвитку інфраструктури і не сплатило до місцевого бюджету пайовий внесок. Внаслідок таких дій бюджет територіальної громади не отримав кошти у сумі 26 тис.грн.

Враховуючи, що органом місцевого самоврядування в межах законодавства вжито заходів до залучення внесків, які не були сплачені, 06 червня 2018 року прокуратура звернулася до господарського суду з позовом про стягнення до місцевого бюджету вищезазначеного боргу.

Довідково: відповідно до ч. ч. 2, 3 ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» забудовник зобов’язаний взяти участь у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту, яка полягає у перерахуванні до відповідного місцевого бюджету коштів у відсотках від вартості будівництва.