Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Продовжуються перевірки баз, де випалюється деревне вугілля

21 лис 2018

Міська влада продовжує здійснювати виїзди на об’єкти, що розташовані у промисловій зоні Нетішина, де неправомірно випалюється деревне вугілля. За підписом міського голови Олександра Супрунюка, заступників очільника міста систематично надсилаються листи, звернення та скарги до відповідних обласних та столичних структур щодо виробництва деревного вугілля у Нетішині, яке забруднює навколишнє середовище та збільшує випадки захворювань серед мешканців міста і ближніх сіл.
Відтак, 19 листопада, за дорученням прокуратури Хмельницької області державний інспектор у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель у Хмельницькій області – головний спеціаліст відділу контролю за використанням та охороною земель у Білогірському, Ізяславському, Славутському, Полонському, Шепетівському районах та у м. Нетішин Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Катерина Дем’янюк спільно із заступником міського голови Оксаною Латишевою, начальником відділу правового і кадрового забезпечення Людмилою Юрчук та начальником відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища Юлією Шевчук провели перевірку дотримання вимог земельного законодавства за об’єктами – земельних ділянок на «Піонерці». Неодноразово спеціалісти здійснювали виїзди на об’єкти, де здійснюється випалювання деревного вугілля і раніше, однак, на виробничі території їх, як правило, не допускали, а представники деревно-вугільного бізнесу взагалі уникали контактів із представниками виконавчого комітету міської ради. Цього разу фахівцям вдалося обстежити базу ФОП Польшина та Шмата, у результаті чого виявлені значні порушення природоохоронного та земельного законодавства суб’єктами підприємництва при здійсненні підприємницької діяльності з виробництва деревного вугілля на території міста Нетішин. Складені відповідні акти.
Нагадаємо, згідно з чинним законодавством України, надання дозвільних документів, що передують початку заняття таким видом господарської діяльності як виробництво деревного вугілля не відноситься до компетенції органу місцевого самоврядування.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради