Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про рішення, прийняті комісією з питань захисту прав дитини у грудні 2017

09 січ 2018
Відповідно до річного плану роботи в кінці грудня 2017 року в приміщенні адмінбудинку відбулося останнє у 2017 році засідання комісії з питань захисту прав дитини. Обов’язки головуючого виконувала Єльява Антоніна, начальник служби у справах дітей. На розгляд комісії було винесено 3 питання, останнє з яких містило 8 справ щодо захисту прав та інтересів дітей. Зокрема, з позитивним результатом розглянуто справу щодо визначення часток в квартирі рівними,  щодо надання згоди на отримання дітьми грошової компенсації за належне їм для отримання жиле приміщення як членам сімей військовослужбовців.

Розгляд справи щодо надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав  перенесено на наступне засідання з метою належного повідомлення батька та отримання інформації на запит служби у справах дітей. Члени комісії розглянули дві справа про виконання батьківських обов’язків батьками щодо шести малолітніх дітей. У першому випадку було прийнято рішення про взяття двох дітей, одна з яких є особою з інвалідністю,  на облік служби у справах дітей як таких, які перебувають у складних життєвих обставинах, так як  мати, яка прибула в місто і зняла  житло,  зловживає алкогольними  напоями, залишає безпорадну дитину на тривалий час, не створює відповідних умов для проживання дітей.  

Матір ще однієї багатодітної родини попередили про відповідальність, надали дозвіл на влаштування старшої доньки до Шепетівської спеціалізованої школи-інтернату з цілодобовим перебуванням до кінця навчального року. Надано термін на виправлення ситуації в родині, дітей взято на контроль служби. Розглянуто питання про визначення способів участі батька у вихованні сина, так як самостійно батьки не змогли прийти до згоди. Повернуто на навчання учня Нетішинської ЗОШ №2, ініційовано притягнення матері до відповідальності.

Трьох малолітніх дітей, які перебували у складних життєвих обставинах знято з обліку служби у справах дітей, оскільки зникли підстави для перебування. Антоніна Карназей, заступник начальника-завідувач відділу з питань опіки та піклування служби у справах дітей проінформувала членів комісії про організацію та проведення  Новорічних та Різдвяних свят. За рішенням комісії питання були винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради. Окрім того, 20 грудня 2017 року відбулося засідання комісії, на яке були запрошені опікуни, піклувальники, прийомні батьки. На порядку денному було лише одне питання: Про затвердження звітів опікунів. В ході розгляду встановлено, що усі опікуни (піклувальники), прийомні батьки добросовісно виконували свої обов’язки щодо підопічних, кошти дитячі витрачалися за призначенням. Члени комісії надали фахові консультації, та відповіли на питання, які виникли у запрошених впродовж поточного року.

За інформацією
служби у справах дітей