Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про результати перерахунку субсидій на неопалювальний період

15 сер 2018

З 1 травня 2018 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від        27 квітня 2018 року за № 329 оновлено порядок призначення житлових субсидій населенню.

Відповідно до внесених змін, з 1 травня 2018 року діє нова програма житлових субсидій, яка є перш за все соціально справедливою та більш адресною. Зміни направлені на те, щоб всі ті, хто справді потребує субсидії – її отримали.

Якщо раніше субсидію перепризначали на новий період раз на рік у травні і окремо розраховували її розмір на літній і зимовий період, то тепер  це відбуватиметься двічі на рік – у травні і жовтні.

Преважній більшості громадян, які отримували субсидії і не мають щойно куплених предметів розкоші, нових автомобілів, або у складі сімей яких немає працездатних осіб, що декларують нульові ставки доходу, як і раніше державна допомога перепризначена в автоматичному режимі і без необхідності звертатися до управління соціального захисту населення.

Натомість, у зв’язку з введенням нових правил, окремим категоріям громадян субсидія може бути перепризначена на новий період лише після повторного подання заяви та декларації. Це стосується:

  • орендарів житла;
  • внутрішньо переміщених осіб;
  • сімей, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;
  • сімей, де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
  • сімей, члени яких не зареєстровані за адресою господарства;
  • сімей, в яких відбулися зміни у складі сім’ї .

Станом на 1 травня 2018 року в управлінні соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради перебувало на обліку 2178 справ одержувачів житлових субсидій, які підлягали опрацюванню на неопалювальний період із врахуванням норм оновленого Порядку призначення житлових субсидій. В результаті проведеного перерахунку субсидій на неопалювальний період субсидію призначено для 943 сімей, що складає 43,5 % від кількості справ, що підлягають опрацюванню. З них для 819 сімей призначено субсидію без повторного звернення до управління соціального захисту населення, для 124 сімей – призначено відповідно до поданих повторно заяв та декларацій. Для 469 домогосподарств, що складає  21,5 %, відмовлено у призначенні субсидії через те, що у складі сім’ї є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді, у них взагалі відсутні доходи або вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії. 94 одержувачі житлової субсидії або 4 %  відмовились від перепризначення субсидії на наступний період у зв’язку з оформленням пільги з оплати житлово – комунальних послуг. Для 672 заявників необхідно подати нову заяву та декларацію, з них станом на 10.08.2018 року подали нову заяву та декларацію 237 осіб. Як пояснюють більшість заявників субсидії, які не подали повторно нову заяву та декларацію, що причиною того є перевищення сукупного доходу сім’ї або відсутність доходів у одного із членів сім’ї.

Додаткову інформацію можна отримати по тел. 9-11-33, 9-11-66, 4-15-04 та моб. 0987410379.

За інформацією управління соціального захисту населення

виконавчого комітету Нетішинської міської ради