Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про перерахунок субсидії на опалювальний сезон 2018-2019 років

23 жов 2018

З  жовтня 2018 року управлінням соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради проводиться відповідна робота для забезпечення перерахунку субсидій на опалювальний період 2018-2019 років для домогосподарств, які отримували субсидію в попередньому сезоні. Зокрема, направлені запити у відповідні установи для одержання інформації про склад зареєстрованих у житловому будинку осіб, забезпеченість громадян житловою площею, комунальними послугами та про доходи осіб домогосподарства.  Інформація, яка надходить, обробляється у встановленому порядку. Однак, через відсутність відповідного поновлення до програмного забезпечення, наразі, немає можливості здійснити перерахунок субсидій на опалювальний період. Тому, за жовтень 2018 року, одержувачі житлової субсидії одержать квитанції на сплату комунальних платежів без нарахованих субсидій. Затримка в роботі з перепризначення житлових субсидій не вплине на визначення права на субсидію. Субсидія  буде розрахована з жовтня 2018 року і відобразиться у квитанціях про оплату комунальних платежів у наступних місяцях. Відповідно до рішення виконавчого комітету Нетішинської міської ради «Про початок у місті Нетішин опалювального сезону 2018/2019» від 13 вересня 2018 року № 459/2018 (із змінами) у житлових будинках міста розпочато опалювальний сезон від 04 жовтня 2018 року. Для домогосподарств, які використовують електричну енергію для індивідуального опалення, житлова субсидія на опалювальний період розраховується з 16 жовтня 2018 року по 15 квітня 2019 включно (пункт 15 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою КМУ від 21 жовтня 1995 року № 848 в редакції постанови КМУ від 27 квітня 2018 року № 329).

Звертаємо увагу, що і на опалювальний період для призначення субсидії, нову заяву та декларацію необхідно подати:

  • сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;
  • сім’ям, в яких відбулися зміни у складі сім’ї;
  • орендарям житла;
  • внутрішньо переміщеним особам.

За наявності у складі домогосподарства непрацюючих осіб працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати, житлову субсидію може бути призначено за рішенням комісії виходячи з конкретних обставин, що склалися, на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства. У м. Києві та Севастополі, обласних центрах і містах обласного значення позитивне рішення комісії про призначення житлової субсидії сім’ї, в складі якої є особи, у яких дохід відсутній або становить менше мінімальної заробітної плати  може бути прийнято лише у разі, коли такі особи:

- перебувають у складних життєвих обставинах, викликаних тривалою хворобою, що підтверджується висновком (довідкою) лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я;

-  на момент призначення житлової субсидії сплачують єдиний соціальний внесок у розмірі, не меншому ніж мінімальний, протягом двох місяців підряд перед днем звернення за призначенням житлової субсидії.

Додаткову інформацію можна отримати по тел. 9-11-33, 9-11-66, 4-15-04 та моб. 0987410379.