Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Покрова: свято воїнів, козаків та прощення

15 жов 2018

Щорічно 14 жовтня відзначається велике свято – Покрова Пресвятої Богородиці. Для українців – це свято не лише церковне, адже в нашій країні в цей день відзначають День українського козацтва та День захисника України.
Піднесене почуття патріотизму, обрамлене силою єдності та небувала гордість, що ми українці, – такими нетішинцям запам’ятались урочистості з нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва, що відбулись 12 жовтня у Палаці культури. Виступи почесних гостей, справжня феєрія українських барв, патріотичні пісні, яскраві танцювальні номери творчих колективів міста, подяки мужнім захисникам – усе це мало місце у святковій програмі.
Урочистості розпочались хвилиною мовчання в знак пам’яті про загиблих героїв нашого часу, які віддали своє життя за Україну. До вітального слова запросили очільника міста Олександра Супрунюка. Міський голова подякував захисникам України за вірність своєму народу, відвагу і героїзм та зазначив, що кожен з нас повинен пам’ятати про тих, хто боронить та захищає рідну землю від ворога, хто дарує мир і спокій нашій землі. За відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків, особисті заслуги у зміцненні законності і правопорядку, плідну громадську діяльність і з нагоди Дня захисника України Почесними грамотами виконавчого комітету міської ради та цінними подарунками цього дня були відзначені: працівники 3 Державного пожежно-рятувального загону – пожежник-рятувальник 7 ДПРЧ по охороні ВП ХАЕС, сержант служби цивільного захисту Андрій Денисюк, фахівець групи з організації запобігання надзвичайних ситуацій та заходів цивільного захисту, лейтенант служби цивільного захисту Роман Денисюк, диспетчер 7 ДПРЧ по охороні ВП ХАЕС, молодший сержант служби цивільного захисту Наталія Тихонець, працівники КП НМР «Благоустрій» – тракторист 5 розряду Борис Кордан, дорожні робітники 3 розряду Микола Руй та Іван Сидорчук, механік Микола Соцький, дорожній робітник 4 розряду Олександр Хіночик, працівники Нетішинського відділення поліції – поліцейський з обліку і збереження речових доказів і озброєння Олександр Хмельовський, помічник чергового сектору реагування патрульної поліції №2 Олексій Чиж, інспектор сектору реагування патрульної поліції Іван Штогрин, командир автомобільного відділення взводу МТЗ, старшина Руслан Марков та інструктор з бойової підготовки, прапорщик Андрій Новіцький військової частини 3043 Національної гвардії України.
До привітань приєднались заступники генерального директора ВП «Хмельницька АЕС» Віктор Демидюк та Альвіна Шестак, заступник начальника Нетішинського відділення поліції Андрій Кондратюк, отаман Нетішинського козацького полку Олександр Грицаєнко. У той же день нетішинці мали змогу насолодитися показовими виступами вихованців Школи бойового гопака «Сварог» та побачити виставку військової техніки, що була представлена на центральній площі міста. 14 жовтня, ввечері, усі не байдужі взяли участь у молебні та смолоскипній ході, що пройшла центральною вулицею міста до площі перед КЗ «Палац культури міста Нетішин». День захисника України – це ще один гарний привід вшанувати мужність і героїзм захисників незалежності та територіальної цілісності України, військові традиції і перемоги нашого народу. Слава Україні! Героям Слава!

Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради