Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нетішинські театрали привезли нагороди до рідного міста

10 лип 2018

Їх вистави захоплюють, підкупають глядачів щирою грою акторів, оригінальністю постановок, гостротою проблем, свіжістю поглядів на життя і мистецтво. Вже багато років народний молодіжний театр-студія «Маски» (керівник Оксана Воропанова) КЗ «Палац культури міста Нетішина» дарує нетішинцям незабутні враження, дозволяє переосмислити важливі речі та відчути себе частиною того, що відбувається на сцені.
З 20 червня по 2 липня місто Очаків Миколаївської області перетворилося на театральну столицю України. 32 кращі творчі колективи та актори-аматори з 19 областей нашої країни з’їхалися на XXIII Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «Від Гіпаніса до Борисфена». Серед них – народний молодіжний театр-студія «Маски». Нетішинські театрали презентували сміливу виставу за п’єсою Ірини Тануніної «Прощай, Ріто». Дія розгорталася на даху багатоповерхівки, з якого рік тому зістрибнула їхня однокласниця. Так, в життя підлітків несподівано увірвалося страшне слово суїцид. Кожен з однокласників по своєму пережив цю смерть. А, зібравшись на роковини смерті Ріти, порушили важливе питання: що примусило їх подругу наважитися на такий відчайдушний крок та чи могли вони врятувати її?
Оцінювали виступи учасників досвідчені професіонали театрального мистецтва України на чолі із заслуженим артистом України Андрієм Деріком. Вистава «Прощай, Ріто» не залишила байдужими ні глядачів, ні журі, ні організаторів. Серед багатьох конкурентних режисерських робіт у номінації «Молодіжний театр (студії та експериментальні театри)» «Маски» посіли почесне третє місце. Переможці театрального фестивалю отримали диплом, пам’ятні подарунки від Миколаївського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, а також сертифікати про проходження майстер-класів, які проводили члени журі протягом фестивальної програми. Як розповідають актори народного молодіжного театру-студії «Маски», окрім насиченої конкурсної програми на них чекали цікаві майстер-класи театральних практиків, екскурсії, морські прогулянки та багато іншого. «Щодня демонструвалися три-чотири конкурсні роботи, а у вільний від виступів та майстер-класів час ми мали можливість відпочивати на березі моря та насолоджуватись творчою, дружньою атмосферою дійства», – ділиться керівник Оксана Воропанова. Вітаємо нетішинських театралів із гарним результатами! Успіхів та нових звершень!


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради