Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нетішин в достатній кількості забезпечений вакциною від кору

16 січ 2018

Тема кору в Україні на устах. Щодня ми чуємо про статистику захворівших по різним містам. В Одесі вже є дитяча смерть через цю хворобу. Здебільшого заражаються діти, проте реєструється досить багато випадків захворювання і серед дорослих. Цією проблемою занепокоїлись в уряді і заборонили не щепленим дітям відвідувати садочки і школи у найбільш уражених областях України. В нашій країні станом на 11 січня 2018 року на кір захворіло 4782 особи, із них 4 дитини померли від ускладнень.

Кір – це інфекційна хвороба, збудником якої є вірус. Найчастіше хворіють діти без щеплень, які відвідують дитсадки й школи і інші організовані колективи. Але дорослі та підлітки, яким не робили вакцинацію або, які не перехворіли, також можуть захворіти. На кір хворіють лише люди і зараження відбувається тільки від людини до людини. Від моменту зараження до захворювання минає від 7 до 21 дня. Передача збудника інфекції відбувається повітряно-крапельним шляхом.

За словами завідуючої дільничним педіатричним відділенням Центру ПМСД КМЗ НМР «СМСЧ м. Нетішин» Ірини Холманової, зважаючи на підйом захворюваності на кір в інших областях, також є висока ймовірність  його поширення у Нетішині. В кінці грудня 2017 року зареєстрований випадок кору у дорослого. Разом з тим, повідомляємо, що ліків від кору не існує! Тому єдиний захист – це вакцинація. У Нетішині наявна якісна, ефективна та безпечна вакцина КПК проти кору, паротиту та краснухи (Пріорикс, виробництва ГлаксоСмітКляйн, Бельгія).

До уваги батьків: якщо вашій дитині скоро виповнюється 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення за календарем щеплень. Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу і отримайте щеплення якомога швидше. Закликаємо батьків вакцинувати дітей, щоби вберегти їх від такого небезпечного захворювання, як кір.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради

Ключові слова: Медицина