Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Навчання виконавчого комітету Нетішинської міської ради

28 вер 2018

Щорічно в нашій країні виникають надзвичайні ситуації: техногенного, природного, соціально-політичного, воєнного характеру, що призводять до загибелі багатьох людей і завдають значних матеріальних збитків. Масштаби, характер руйнувань і кількість постраждалих людей залежить від типу, масштабу і місця аварії, катастрофи або стихійного лиха, від швидкості розвитку надзвичайної ситуації, або особливостей регіону, об’єктів господарювання і населених пунктів, що опинилися в районі надзвичайної ситуації. Для проведення рятувальних робіт потрібне залучення великої   кількості людей і матеріальних ресурсів, а несподіваний розвиток подій скорочує час на підготовку і проведення таких заходів.

27-28 вересня 2018 року у виконавчому комітету Нетішинської міської ради  проведено спеціальне об’єктове навчання на тему: «Дії органів управління при виникненні та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій».

Напередодні навчання, працівники Нетішинських курсів провели методичний супровід даного заходу з керівництвом виконкому. Були проведенні інструктивно-методичні заняття з керівництвом, в ході яких були визначені тема та цілі навчання, а також інструктажі та консультації з учасниками навчання. Виконкомом видано наказ на проведення навчання, розроблено плани проведення, обов’язки керівництва та посередників, план об’єкта, схеми розгортання сил і засобів та місця відпрацювання, розроблено заходи безпеки та інші. 

Навчання почалось із збору керівного складу та працівників, доведення обстановки що склалася, інструктажу та постановка задач. В подальшому перевірено готовність до дій формувань і їх оснащення. Огляд та робота формувань цивільного захисту з практичного відпрацювання питань щодо ліквідації надзвичайної ситуації.

Станом на 10 год. 30 хв. 27 вересня 2018 року в наслідок шквального вітру, затяжної зливи почались перебої в подачі електроенергії, води у тому числі і на ВК НМР.    

Буревієм завалено територію біля адмінбудівлі деревами та металоконструкціями – робота комунальної служби щодо розчистки території, пожежа в підсобному приміщенні – подача ствола від пожежного крана. Виклик пожежно-рятувальної служби. Евакуація з приміщень адміністративної будівлі.

По закінченню гасіння умовної пожежі проведено практичне відпрацювання – користування первинними засобами пожежогасіння.

Після заходу на підведенні підсумків відмітили оперативність, тактовність, рішучі дії керівництва та працівників, а також недопустимість паніки серед працівників та людей під час проведення евакуаційних заходів.

П.Є.Васюта, завідувач Нетішинських

курсів ІІІ категорії