Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

На Хмельницькій АЕС підведено підсумки першого етапу конкурсу дитячої творчості «Енергоатом: з чистою енергією в майбутнє»

23 кві 2018

На Хмельницькій АЕС підведено підсумки першого етапу дитячої творчості «Енергоатом: з чистою енергією в майбутнє». До участі в конкурсі представлено понад 170 робіт. Свої творчі доробки представили школярі міст Нетішина, Ізяслава, Славути, Шепетівки, Острога, та сіл Хмельницької та Рівненської областей зони спостереження ХАЕС у жанрах графіки, живопису, декоративно-ужиткового мистецтва та анімації. Гран-прі цьогоріч удостоєна робота активної учасниці, неодноразової призерки конкурсу «Атомна енергетика і ми» нетішинки Дар’ї Жогло. З року в рік відточує свою майстерність і учениця дитячої художньої школи із міста атомників Людмила Квятковська, яка посіла першу сходинку розділивши її із славучанкою Владлєною Ворощук. Друге місце поділили між собою Каріна Шафоростова учениця Славутської ЗОШ №1, Ольга Сніховська із с. Судилків Шепетівського району, Ганна Ярмолюк із Острозької ЗОШ №3. На третьому місці Яна Шатковська із міста-мупутника Хмельницької АЕС. Компетентне журі, до складу якого увійшли експерти образотворчого мистецтва Хмельниччини та Рівненщини, відзначило також кращі роботи учасників конкурсу у номінаціях: «Краще живописне рішення», «Краще графічне рішення», «За оригінальність», «Декоративне рішення», «Об’ємна пластика».  

Окремо виділено цьогоріч жанр анімації, де перше місце поділили між собою нетішинки Ганна Гайдук та Дарія Березська. Славутчани Максим Муляр та Марина Поємчук посіли другу сходинку. Третє місце у молодшої сестри Юлії Поємчук. Наступний фінальний етап конкурсу відбудеться в місті Києві. Серед робіт призерів дитячо-юнацького конкурсу із всіх атомних станцій України, будуть відібрані найкращі.

За інформацією ВП «Хмельницька АЕС»