Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

На розгляд виконавчого комітету – актуальні питання життєдіяльності міста

23 лют 2018

У четвер, 22 лютого, під головуванням очільника міста Олександра Супрунюка, члени виконавчого комітету міської ради зібралися на чергове засідання, щоб обговорити і прийняти важливі для життєдіяльності нашого міста рішення. Порядок денний містив 29 питань.

Одним із перших члени виконкому розглянули та схвалили фінансовий план КП НМР «Бюро технічної інвентаризації», чистий дохід якого за 2017 рік склав 96,2%. Показник менший запланованого порівняно з планом виконання у 24,8 тис.грн., пояснюється тим, що занижена вартість робіт. Обговорили та схвалили фінансовий план КП НМР «Нетішинський міський ринок» за 2017 рік, згідного якого у минулому році дохід комунального підприємства склав 92,6%. Ухвалено рішення «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які надаються Нетішинським професійним ліцеєм». Затверджено проектну документацію «Капітальний ремонт будівлі (заміна автоматичної пожежної сигналізації на сертифіковану) ЗОШ №4. Загальна кошторисна вартість об’єкту будівництва, відповідно до експертного звіту ТОВ «Перша Будівельна Експертиза» від 20 листопада 2017 року № 171114-1/В, становить 791,500 тис.грн. Прийнято рішення «Про передачу завершеної капітальним ремонтом будівлі (покрівлі) ДНЗ №4 (ясла-садок) «Вогник» та документації».

В ході засідання ухвалено рішення про утворення при виконавчому комітеті Нетішинської міської ради комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури як консультативно-дорадчого органу. Взято до відома інформацію про стан погашення заборгованості із заробітної плати, підвищення рівня оплати праці, легалізації виплати заробітної плати у місті. Як повідомила членам виконкому начальник управління соціального захисту населення Валентина Склярук, заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах міста, що надають статистичну звітність з праці, від грудня 2016 року відсутня. Середня заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій, що надають статистичну звітність з праці, у січні 2017 року становила 9 тис. 866 грн. (по області – 5 тис. 27 грн.). У грудні 2017 року середня заробітна плата у місті становила 16 тис. 879 грн. (по області – 7 тис. 559 грн.), тобто збільшилась на 7 тис. 13 грн. або на 71%. Середня заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій у 2017 році становила 11 тис. 338 грн., що у 3,5 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (3 тис. 200 грн). Середня заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій у 2016 році становила 9 тис. 388 гривень. Порівняно з 2016 роком розмір середньої заробітної плати у 2017 році збільшився на 1 тис. 950 грн. або на 21%. Значно впливає на загальний рівень оплати праці у місті рівень оплати праці на підприємстві ВП «ХАЕС». Так, без показника ВП «ХАЕС» середня заробітна плата по місту становила: у січні 2017 року – 4 тис. 713 грн., у грудні – 6 тис. 965 грн. Дванадцятьом мешканцям міста надані кошти для одноразової матеріальної допомоги у сумі 500 грн., а також 2, 3 і 5 тис. грн.

Прийнято 16 рішень пов’язаних із захистом прав малолітніх та неповнолітніх дітей. Членами виконкому розглянуто та схвалено проект внесення змін до бюджету міста на 2018 рік, який буде виноситися на найближчу сесію міської ради. За інформацією начальника фінансового управління Валентини Кравчук, проект рішення розроблений з метою зменшення дефіциту з виплати заробітної плати педагогічним працівникам загальноосвітніх закладів міста та працівникам спеціалізованого медичного закладу, розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів із соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, для вирішення окремих проблемних питань.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради

Ключові слова: виконком засідання питання Нетішин