Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Звітували опікуни, піклувальники

03 січ 2019

У кінці грудня відбулося останнє у цьому році засідання комісії з питань захисту прав дитини, на порядку денного якого стояло питання: звіт опікунів, піклувальників, прийомних батьків дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, про виконання покладених на них обов’язків щодо підопічних. Засідання відбулося у приміщенні інноваційного ХАБу.

Комісією були заслухані звіти опікунів, піклувальників, прийомних батьків про умови утримання, виховання та навчання підопічних, обговорені питання щодо здійснення ними своїх обов'язків, у тому числі, і проблемні питання, що виникали впродовж року у їхніх сім’ях. Також йшлося про стан збереження майна та житла підопічних; охоплення дітей гуртковою роботою; матеріальне забезпечення дітей; відкладення коштів на особистий рахунок підопічних; оздоровлення дітей влітку, забезпечення їх Єдиними квитками, надання дітям пільг відповідно до чинного законодавства, тощо.                      

На сьогоднішній день у місті Нетішин в сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних батьків виховується 57 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із них 51 дитина влаштована під опіку/піклування громадян, 6 дітей виховуються у прийомних сім’ях, 1 дитина перебуває на повному державному утриманні дитячого будинку Хмельницької обласної ради (за заявою піклувальника у 2018 році припинено піклування над дитиною).

Майже всі діти реалізували своє право на сімейне виховання – перебувають під опікою і піклуванням родичів, громадян міста. Більшість з них — це бабусі, тітки, повнолітні сестри, а також не байдужі люди, для яких ці діти вже стали рідними. Обов’язки, покладені на них, включають в себе безліч завдань і велику відповідальність.

Присутніх ознайомлено із змінами до законодавства, а саме, проходження опікунами, піклувальниками щорічного медичного огляду.      

Працівники служби у справах дітей повідомили, що впродовж звітного періоду на виконання заходів програми захисту дітей міста Нетішин на 2018-2022 роки, з метою соціального захисту та матеріальної підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виконавчим комітетом міської ради виділено кошти у розмірі 114500 гривень.

Протягом року опікуни, піклувальники, прийомні батьки виховували, навчали, турбувалися про здоров’я своїх підопічних, створювали для них належні житлово-побутові умови. Дітей готували до вибору майбутньої професії, до самостійного життя та прививали їм навички до самообслуговування тощо.

Узагальнений аналіз щодо утримання, виховання, навчання та розвитку підопічних, які проживають в цих сім’ях, говорить про те, що опікуни, піклувальники, прийомні батьки належно виконують покладені на них обов’язки.

Служба у справах дітей виконавчого комітету Нетішинської міської ради