Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Звіт про роботу Нетішинського відділення поліції за 2017 рік

06 бер 2018

Нетішинським ВП  здійснено ряд організаційних та практичних заходів, спрямованих на реалізацію пріоритетних  напрямків діяльності  Національної поліції України. На виконання запланованих заходів було задіяно особовий склад Нетішинського ВП Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області, який станом на 31.12.2017 по штату налічує 55.

Даними силами вдалося досягнути наступних результатів роботи , а саме:

Розглянуто  4454 заяв та повідомлень про злочини та інші події  мешканців м.Нетішин. З них 451 з ознаками кримінальних правопорушень. По матеріалах перевірки не кримінального характеру  складено – 510  адміністративних протоколів. Працівниками СРПП та ДОП складено 3066 адміністративних  правопорушень за різного виду правопорушення. З них за порушення правил дорожнього руху 1538,  128 випадків керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, на пішоходів -198, без посвідчення водія-189, ДТП-25. Кількість ДТП на території міста знизилася з 32 до 25 з тілесними ушкодженнями 5 до 3 – 2017 року.

Задокументовано 13 фактів місць збуту самогону відносно даних осіб було складено адміністративні матеріали за ст. 164 – 16 КУпАП.

В порівнянні з минулими роками наявна динаміка зменшення злочинності у відсотковому відношенні становить менше на 16,0%. Розкриття кримінальних правопорушень станом на 31.12.2017 року складало  50,7% по області 43,6% ( розкрито 106 злочинів).  Завдяки щоденній роботі по профілактиці працівниками СРПП та ДОП зменшилася кількість вчинених тяжких та особливо тяжких злочинів з 87 в 2016році до 68 в 2017році.

В розрізі окремих видів злочинів :

-  у 2017 році не вчинено зґвалтувань;

- 4 хуліганства, всі розкрито;

- вчинено 12 грабежів  розкрита половина.

- кількість вчинення розбійних нападів  2 усі розкрито.

- за 12 місяців 2017 року на 8,9% зменшилась кількість таких злочинів

як крадіжки;

- завдяки встановленню відеонаягляду та постійній роботі СРПП докорінно змінилася ситуація щодо  фактів вчинених незаконних заволодінь транспортними засобами. В минулому 2016 році було вчинено 28 таких злочинів, в поточному році лише 5.

 - за звітній період 2017 року виявлено шість кримінальних фактів незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами по всіх повідомлено про підозру та направлено до суду;

  - по лінії боротьби з незаконним обігом наркотиків: зареєстровано 6 кримінальних правопорушення,  з яких 2 – за ознаками ст.307 КК України (по 2 – оголошено підозру), 4 – за ознаками ст. 309 КК України (4 – оголошено підозру);  

 - за 12 місяців 2017 року не значно зменшилась кількість таких злочинів як шахрайства з 14 до 12 поточного року. Проводиться подальша робота в тому числі через ЗМІ  з населенням міста  щодо недопущення вчинення таких злочинів. Громадські  формування заступали на чергування 160 разів в ході чого вдалося задокументувати 42 адміністративні  порушення зокрема керування в стані алкогольного сп’яніння.   

     Крім того суттєвим є :

  • затримання  злочинця який перебував у розшуку Тернопільської області за вчинення особливо тяжкого злочину та вчинив незаконне заволодіння т/з в Київській  області м.Ірпінь;
  • злагодженій роботі вдалося по гарячому затримати грабіжника який вчинив злочин в з дитячому садочку.
  • спільно з відділом освіти  розроблена та запрацювала програма трирівнева модель  профілактики серед неповнолітніх – на базі навчальних закладів міста створені круглі столи, медіатори де вирішуються питання причини виникнення   конфліктних питань серед підлітків ;
  • за допомогою органів місцевого самоврядування в приміщенні будинку культури по вул. Солов’ївська, створено поліцейську станцію, що дозволить в подальшому якісно та в короткі терміни надавати якісні сервісні послуги населенню старої частини міста. 
  •   за кошти виділені міською радою в минулому році вдалося у повній мірі забезпечити пальним  транспортні засоби  СРПП та ДОП. За допомогою персональних відео реєстраторів вдалося задокументувати ряд правопорушень та в судовому порядку підтвердити дані проступки та злочини. 

За інформацією Нетішинського відділення поліції