Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Засідання земельної комісії: відбулося жеребкування з розподілу земельних ділянок серед учасників АТО

20 бер 2018

У понеділок, 19 березня, під головуванням заступника міського голови Оксани Латишевої відбулося засідання комісії з розподілу земельних ділянок на території Нетішинської міської ради громадянам-учасникам антитерористичної операції. Порядок денний містив 4 питання.

На початку засідання голова комісії Оксана Латишева повідомила, що присутнім необхідно визначитися з процедурою жеребкування щодо розподілу частини земельної ділянки, площею 18 га (126 ділянок) для учасників АТО, яка розташована на північ від житлової забудови міста, від якої відмовилося ТОВ «Атоммонтажсервіс». На розгляд комісії була надана пропозиція, щоб жеребкування проходило по категоріям: спочатку сім’ї загиблих, інваліди-поранені, добровольці, учасники АТО і афганці. Кожен буде витягувати окремий листок з кадастровим номером. Більшістю голосів пропозицію було підтримано.

Членами комісії обговорювалося проблемне питання щодо учасників антитерористичної операції, які відсутні в місті або в Україні. Присутні вирішили радити усім військовим підготувати доручення для родичів та допустити близьких родичів до процедури жеребкування щодо розподілу землі. Після жвавих дискусій відбулося жеребкування серед запрошених, в першу чергу, жеребкування пройшло серед родичів загиблих учасників АТО, поранених атовців та добровольців. Кожен атовець, афганець або їх близький родич відкрито обирав будь-який кадастровий номер земельної ділянки та паралельно писали заяву. Під час жеребкування члени комісії нагадали запрошеним, що вони можуть між собою домовитися про обмін земельними ділянками, якщо це необхідно.

Сьогодні, 20 березня, комісія під керівництвом Оксани Латишевої продовжила роботу. Жеребкування проводилося серед афганців та учасників АТО. Протягом двох днів 115 чоловік за допомогою жеребкування обрали земельні ділянки з кадастровим номером. Решта землі, яка знаходиться у постійному користуванні виконавчого комітету міської ради зарезервована та поетапно буде виділятися військовим.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради

 

 

Ключові слова: земельні ділянки учасники АТО 2018