Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Засідання з рекордною кількістю порушників, що паркують авто в недозволених місцях

26 вер 2018

Гучні співи у дворі серед ночі, куріння тютюнових виробів у заборонених місцях, порушення правил тримання собак і котів – це далеко не повний перелік адміністративних правопорушень, через які нетішинці отримують штрафи. Членам адмінкомісії при виконавчому комітеті міської ради, яка розглядає складені на мешканців протоколи та притягує їх до відповідальності, нудьгувати не доводиться.
Учора, 25 вересня, під головуванням заступника міського голови Оксани Латишевої відбулося чергове засідання адміністративної комісії. Порядок денний містив 52 справи за ознаками передбаченими статями кодексу України про адміністративні правопорушення: за ст. 152 «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів», ч.1 ст. 175-1 «Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях», ч.1 ст.182 «Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого випливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях», ст.. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб, ч.1 ст. 154 «Порушення правил тримання собак і котів» та інші.
Під час засідання більше двох десятків справ було розглянуто щодо водіїв, які залишають своє авто на газоні та у інших недозволених місцях. За паркування автівки на газоні водію загрожує штраф у розмірі від 340 до 1360 грн. Це якщо водій є фізичною особою. Якщо ж керманич виявиться підприємцем чи посадовцем, розмір штрафу становитиме від 850 до 1700 грн. Автомобілісти розуміють, що паркування на газонах заборонене, але продовжують паркуватися на зеленій зоні. Мовляв, нехай парковки у місті зроблять, а вже потім штрафують. Однак, у місті є 8 гаражних кооперативів та автостоянки, що пустують, а відповідальність за порушення правил, в першу чергу, несе кожен із нас. За результатами розгляду адміністративною комісією були прийняті відповідні рішення. Зокрема, 44 особи притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, до 3 осіб застосовано попередження, 5 справ закрито в зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради