Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗА НЕЯКІСНІ РЕМОНТИ НЕ ЗАПЛАТЯТЬ

26 лип 2018

У місті розпочався поточний ремонт доріг та тротуарів. Попри сподівання, якість робіт викликала хвилю обурення у міської влади і непересічних нетішинців. У КП «Благоустрій» запевнили, що за «брак» підряднику не заплатять. 

2, 5 млн. грн. було виділено з міського бюджету на проведення в нинішньому році поточного ремонту тротуарів та доріг підрядними організаціями. Переможцем електронних торгів стало рівненське НВП «Шляхбуд». Ще на початку весни були укладені перші договори КП «Благоустрій» з даним підприємством. Тривалий час довелось чекати, доки розпочне роботи підрядник у Нетішині. Той мотивував затримку зайнятістю на інших об’єктах.

Як відомо, у минулому році неякісно були виконані роботи хмельницькою підрядною організацією «Альпром» по поточному ремонту тротуарів по пров. Миру (поблизу буд. №4), по вул. Варшавській (поблизу буд. 3) на суму 150 тис. грн. Як наслідок, не були підписані акти виконаних робіт, і з бюджету міста не заплачено ні копійки. Прикро констатувати, але сьогодні якість робіт «Шляхбуду» викликає обурення і в КП «Благоустрій», і в міської влади, і в пересічних нетішинців.

Роботи підрядна організація розпочала з вул. Підгірної. Половину, а це 650 кв.м було зроблено якісно і, відповідно, за словами Віктора Кондрацького, директора КП «Благоустрій», на підставі акта виконаних робіт, було проплачено. На іншій частині дороги роботи до цього часу ще не виконані, а отже, й про оплату не йдеться. В інженерної служби КП «Благоустрій» є зауваження до їх якості.

За словами Віктора Кондрацького, були нарікання щодо якості ямкового ремонту тротуару поблизу фонтану. Підряднику довелось повертатись на дану ділянку знову і доводити все до ладу. А ось ремонт тротуару на містку поблизу «Золотого кільця» , який «Шляхбуд» здійснював минулої п’ятниці, так і не прийнятий інженерною службою КП «Благоустрій». Багато претензій у неї не тільки до якості робіт, але й до якості асфальтобетону. 

«Робота абияк - не пройде. Об’єкти не будуть прийняті, доки не відповідатимуть по якості державним стандартам. З міського бюджету витрачати гроші на такі ремонти ми не будемо. Якщо так і надалі «Шляхбуд» здійснюватиме поточний ремонт в нашому місті, ми відмовимось від його послуг і наймемо нового підрядника. Ще хочу додати, що над цим питанням ми нині активно працюємо», - зазначив Віктор Кондрацький.

Варто додати, нинішнього року заплановано поточний ремонт доріг та тротуарів площею 10, 5 тис. кв. м. Ремонти здійснюватимуться на об’єктах по пр. Незалежності, пр. Курчатова, вул. Снігурі, вул. Підгірна, вул. Енергетиків, вул. Висоцького, вул. Набережна, пров. Миру, вул. Шевченка, вул. Будівельників, вул. Варшавська, вул. Старонетішинська, вул. Михайлова та вул. Лісова.

За інформацією

газети «Нетішинський вісник»