Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

За втручання прокуратури до бюджету повернуто 148 тис.грн

19 чер 2018

Господарським судом Хмельницької області задоволено в повному обсязі позовні вимоги Шепетівської місцевої прокуратури в інтересах Нетішинської міської ради та Управління капітального будівництва виконавчого комітету Нетішинської міської ради до приватного підприємства «Ліфт Експрес» про розірвання договору підряду, укладеного з вказаним приватним підприємством та стягнення 148 тис. грн. бюджетних коштів. Як повідомив начальник Нетішинського відділу Шепетівської місцевої прокуратури В.Гончарук: «Підставою розірвання договору стало не виконання своїх зобов’язань зі сторони підрядника, яким про використання коштів місцевого бюджету перед міською радою не прозвітовано, роботи по ремонту ліфта в одному з житлових будинків міста Нетішин не розпочато».Зокрема, відповідно до умов договору підприємство взяло на себе зобов’язання своїми силами та засобами виконати та здати в установлений строк роботи щодо капітального ремонту ліфта. Отримавши попередню оплату, підрядник знехтував умовами договору щодо проведення демонтажу, виготовлення ліфтового обладнання, а також проведення монтажних та налагоджувальних робіт .

Факт невиконання підприємством робіт підтвердилось актами комісійного обстеження, проведеного в порядку контролю за виконанням робіт комісією замовника. Так, виїздом на об’єкт до житлового будинку було встановлено, що роботи щодо капітального ремонту ліфта підрядною організацією ПП «Ліфт Експрес» не тільки не проводяться, а й взагалі не розпочиналися. Невиконання підприємством робіт по капітальному ремонту ліфта та не повернення отриманої попередньої оплати за договором коштів до бюджету міста спричинило суттєві перешкоди в реалізації управлінням капітального будівництва виконавчого комітету Нетішинської міської ради своїх завдань та функцій.

Так, неповернення вищевказаних коштів завдало шкоди інтересам територіальної громади міста та позбавило можливості використовувати кошти на забезпечення потреб громади міста, зокрема на організацію будівництва, капітального ремонту об’єктів комунальної власності. Таким чином засобами представницького характеру прокуратурою відновлено права громади міста на належне функціонування об’єктів житлової інфраструктури.