Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

За 5 років роботи послугами Нетішинського ЦНАПу скористалося близько 77 тисяч осіб

10 січ 2019

Просторий та затишний зал, інформаційні стенди, комфортні дивани для очікування, усміхнені співробітники, які завжди готові надати кваліфіковану допомогу та проконсультувати – так виглядає відділ надання адміністративних послуг управління економіки виконавчого комітету Нетішинської міської ради. Наприкінці грудня 2018 року ЦНАП відзначив п’яту річницю від дня створення. Головна мета його роботи – спрощення процедури отримання адміністративних послуг та поліпшення якості їх надання. Про специфіку роботи, переваги та плани на майбутнє ми поспілкувалися із завідувачем відділу Галиною Куштою.
Ось уже п’ять років завдяки плідній роботі професійного колективу ЦНАПу, а також співпраці між усіма структурними підрозділами виконавчої влади міста Нетішина, сотні мешканців нашого міста щодня отримують якісні адміністративні послуги. Зокрема, через центр надання адміністративних послуг надається 153 послуги. «Серед адміністративних послуг, які ми надаємо, – видача документів дозвільного характеру, реєстрація місця проживання, реєстрація речових прав на нерухоме майно, видача паспортних документів, реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, соціальні послуги. І це далеко не увесь перелік, – розповідає завідувач відділу Галина Кушта. У 2018 році найбільшою популярністю серед відвідувачів користувалися такі послуги: оформлення соціальних допомог – 6281, реєстрація речових прав на нерухоме майно – 3375, реєстрація місця проживання –2470, послуги, суб’єктом надання яких є Держгеокадастр – 1170, видача паспортних документів – 543, реєстрація юридичних осіб та ФОП – 498.
Нині в структурі центру працює 5 адміністраторів та 1 диспетчер, який відповідає за рецепцію. Учасниками ЦНАПу також є 3 спеціалісти сектору реєстрації нерухомого майна та фізичних осіб-підприємців, 3 фахівця, що надають соціальні послуги відвідувачам, спеціаліст по квартирному обліку та 3 фахівця сектору реєстрації місця проживання. Працівники постійно удосконалюють свої знання та підвищують кваліфікацію, відвідують різноманітні всеукраїнські тренінги, семінари та курси, обмінюються досвідом з колегами з інших регіонів.
Головною метою створення ЦНАПу було звільнити громадян від довгих очікувань у безкінечних чергах. І це вдалося. «Якщо раніше людям потрібно було займати чергу в різні служби чи не вдосвіта, то сьогодні в єдиному офісі ми приймаємо людей, згідно з законом, п’ять днів на тиждень. А в один день із робочих днів проводимо прийом до 20:00. Тож відвідувачі спокійно без черги отримують необхідні їм послуги. Особливо це важливо для працівників Хмельницької АЕС та бюджетних установ і закладів, – говорить завідувач відділу Галина Кушта. На день у ЦНАП приходить до сотні громадян, якщо ж чекають, то максимум 5 хвилин, завдяки тому що усі адміністратори «універсальні бійці». Існує також попередній запис, зокрема, громадяни мають можливість попередньо обрати день і час, коли їм зручно оформити ту чи іншу послугу.
Оперативна та якісна робота центру неможлива без відповідного обладнання. Постійну увагу зміцненню матеріально-технічної бази центру приділяє міська влада. За кошти міського бюджету закуплено необхідне комп’ютерне обладнання, копіювальна техніка, меблі для обладнання робочих місць адміністраторів, а у 2018 році було придбано програмне забезпечення для ЦНАПу, яка дає можливість пришвидшити роботу працівників та оперативно наповнювати базу даних. Та на цьому поліпшення в роботі центру надання адміністративних послуг не закінчуються. Професійний колектив постійно удосконалює свою роботу, намагається зробити все для того, щоб процедура отримання адміністративних послуг та консультацій зайняла мінімум часу. Графік роботи відділу надання адміністративних послуг управління економіки виконавчого комітету Нетішинської міської ради - понеділок, середа, четвер – від 9.00 год. до 18.15 год., вівторок – від 9.00 год. до 20.00 год., п’ятниця – від 8.00 год. до 16.00 год (проспект Курчатова, 1/1,). Ознайомитися з переліком адміністративних послуг, актуальними новинами та оголошеннями ви можете на офіційному сайті Нетішинської міської ради в рубриці «ЦНАП» https://www.netishynrada.gov.ua/cnap/.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради